Ebre Terra Alta

Consell Comarcal, Unió de Pagesos i DO Terra Alta gestionen els contractes de proximitat per a la verema

Arrencarà a finals d'agost

REDACCIÓ

Whatsapp
Una vinya de la Terra Alta. Foto: Joan Revillas/DT

Una vinya de la Terra Alta. Foto: Joan Revillas/DT

El Consell Comarcal de la Terra Alta, el Consell Regulador de la Denominació d’Origen del vi Terra Alta i el sindicat Unió de Pagesos han acordat que, per a la propera campanya de la verema, les necessitats de contractació es cobreixin amb persones de la mateixa comarca, prioritzant la proximitat dels treballadors; una decisió que també compta amb el suport dels Serveis Territorials d’Agricultura a les Terres de l’Ebre. Aquest fet, juntament amb l’acord que no s’obriran els allotjaments, s’ha pres amb l’objectiu d’afrontar la verema amb les màximes garanties de seguretat sanitària per millorar el control de la pandèmia de la Covid-19 i, a la vegada, evitar riscos de contagi.

Per gestionar la campanya amb contractació de proximitat, tant Unió de Pagesos com el Consell Comarcal disposen de borses de treball específiques del sector agrari, a disposició tant de la pagesia com d’entitats que necessitin contractar personal durant la verema, que a la Terra Alta té el seu punt àlgid al setembre. També es podran adreçar a les oficines del Consell Regulador que derivarà aquestes peticions a les borses esmentades.

Les borses de treball ja estan actives. Aquelles persones que vulguin inscriure’s a la borsa de treball d’Unió de Pagesos per treballar a la campanya ho han de fer escrivint un missatge de whatsapp al telèfon 661 967 377 amb l’ítem ‘campanya Terra Alta 2020’; a partir d’aquí se’ls realitzarà una entrevista telefònica. En el cas dels empresaris agraris o entitats que requereixin de treballadors, el sindicat els atendrà a través del Servei de Contractació de Treballadors, trucant al telèfon 973 22 32 44 o bé escrivint un correu electrònic a sct@agroxarxa.com.

La borsa del Consell Comarcal de la Terra Alta funciona de la següent manera: les persones demandants de feina s’han d’inscriure a la seva pàgina web. Un cop inscrites, hauran de comunicar al Consell Comarcal a quines ofertes de feina volen optar. Un cop efectuat aquest pas, el Consell Comarcal enviarà les seves dades a l’agricultor amb qui hauran d’arribar a un acord. En el cas dels agricultors, han d’inscriure la seva oferta de feina des de l’opció ‘Publicar una oferta’ o trucant al 977 420 018. Un cop rebudes les dades dels temporers, els agricultors hauran d’informar al Consell Comarcal, per telèfon o correu electrònic, a qui contracten i per quants dies. Tant en el cas dels temporers com dels agricultors, quan finalitzi el contracte hauran d’avisar el Consell Comarcal per tal de valorar com ha anat el període de contractació.

Comentarios

Lea También