Constituït el grup de treball per actuar al Delta

Dijous es portarà a terme la primera reunió entre l’Estat i la Generalitat

31 agosto 2021 17:39 | Actualizado a 31 agosto 2021 17:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El delegat territorial del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, va presidir ahir la sessió ordinària del Consell de Direcció de l’Administració Territorial de la Generalitat que va comptar amb les noves incorporacions als carrecs de directora territorial de la Presidència, Pilar Caballé; de directora territorial d’Economia i Hisenda del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, Mercè Miralles; i del representant territorial de l’Esport i l’Activitat Física, Joan L. Barberà.

El Consell de Direcció va posar sobre la taula temes rellevants entre els quals destaca la creació d’un grup de treball amb representants del Ministeri per la Transició Ecològica i del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural per establir un marc de col·laboració i abordar les actuacions necessàries per resoldre la problemàtica que afecta el Delta de l’Ebre. 

En aquest sentit, i després de la reunió inicial fa unes setmanes entre la ministra Teresa Ribera i la consellera Teresa Jordà, dijous 2 de setembre es durà a terme la primera reunió d’aquest grup de treball, que comptarà amb la participació de representants d’ambdues institucions.
Una de les primeres actuacions que tindrà sobre la taula serà la mobilització de 385.000 metres cúbics de sorra aquesta tardor.


Crida a la vacunació

D’altra banda, el delegat del Govern va fer una crida a la vacunació del jovent, a les portes de l’inici de curs. «Les Terres de l’Ebre som un dels territoris amb el percentatge de població vacunada més elevat, va detallar. «Però hem d’intentar que el percentatge d’adolescents i joves augmente per garantir un inici de curs tranquil».

A data d’avui, el ritme de vacunació a les Terres de l’Ebre és superior a la mitjana del país amb un 74%, repecte el 65%, de població amb la pauta de vacunació complerta: al Baix Ebre un 73%, Montsià un 70% i la Terra Alta – Ribera d’Ebre el 76%. Amb tot, destaca que en l’acumulat de les darreres setmanes, fins al 26 d’agost, ha hagut 116 persones hospitalitzades per Covid19 i destaca que l’edat mitjana d’ingressats ha baixat fins als 49’5 anys i només un 8% d’aquests malalts estaven vacunats en pauta completa. A l’Ebre hi ha 5 persones a l’UCI.

Comentarios
Multimedia Diari