Controlaran les principals platges de l’Ebre tot i no preveure aglomeracions

L’Ametlla de Mar contractarà agents cívics per informar de la normativa i regular l’accés a les cales durant l’estiu

30 mayo 2020 09:50 | Actualizado a 01 junio 2020 10:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El primer cap de setmana de la Fase 2 s’espera que porti molts banyistes a les platges de les Terres de l’Ebre, tot i que en la majoria de municipis la temporada ‘oficial’ no arrenca fins al 15 de juny. En aquest sentit, mentre encara es treballa en l’arranjament d’alguns trams de litoral afectats pel temporal Glòria, com és el cas entre d’altres de la platja de l’Arenal de l’Ampolla o la del Suís de Sant Carles de la Ràpita, els ajuntaments es preparen també per complir amb les mesures marcades pel Ministeri de Sanitat per la Covid-19, com ara el manteniment d’una distància de dos metres entre els usuaris.

A l’Ametlla de Mar ja s’ha començat a instal·lar tot un seguir de senyalització a l’accés a les principals cales. Es tracta de cartells on s’informa de la superfície de la platja, l’aforament, instruccions de prevenció per la Covid-19 i la distància de les platges més properes cap a l’esquerra i la dreta.

L’Ajuntament controlarà els accessos a les principals platges evitant així que es puguin produir aglomeracions. De cara a l’estiu, «ens haurem d’acostumar a què potser tocarà tancar puntualment l’accés a alguna platja, però ho farem per la seguretat de tots», apunta l’alcalde del municipi, Jordi Gaseni. Tanmateix, es preveu la contractació d’agents cívics que informaran els usuaris sobre les normes a seguir. «Estem treballant per reforçar el cos de Policia Local amb tres interins més però, a la vegada, també crear unes places d’agents cívics per donar suport i controlar que tot vagi bé aquest estiu», afegeix.

A Sant Carles de la Ràpita, les màquines treballaven ahir per posar a punt les diferents platges urbanes. Segons detallen des de l’Ajuntament, es preveu reforçar la vigilància per a què se respecten les mesures de distanciament.

Una situació similar a la del terme municipal d’Alcanar. Segons detallen des del Consistori, «s’han intensificat els controls de la Policia Local a la zona per garantir que es respecta l’espai interpersonal a la platja que marca la normativa de la Fase 2, i també per controlar que no es produeixin canvis de regió sanitària, ja que de moment no estan autoritzats».

L’Ajuntament està preparat per si s’ha de posar control d’accés i altres mesures per a garantir que no hi hagi una sobreocupació de platges, però de moment pensen que no farà falta, «ja que les platges del terme municipal són molt extenses».

El Delta

Pel que fa al Delta de l’Ebre, la norma del distanciament és molt més fàcil de complir, amb desenes de quilòmetres de platges en molts casos pràcticament verges i on resulta molt difícil que es puguin produir aglomeracions. En el cas del Trabucador, però, l’accés a la barra està actualment restringit arran de les obres que Costes de l’Estat hi du a terme per refer el braç de sorra trencat pel temporal Glòria.

Al terme d’Amposta, l’Ajuntament ja ha dut a terme una primera neteja de l’extensa platja dels Eucaliptus esperant una major afluència aquest cap de setmana.

A Deltebre, l’Ajuntament recorda que les seues platges suposen el 8,5 per cent del litoral català.«Això fa que d’entrada no haguem de tenir problemes de massificació, però en tot cas, estarem atents a les recomanacions i instruccions oportunes per a poder-les aplicar quan pertoqui, i fer el corresponent seguiment per tal que així sigui», remarquen des del Consistori.

Comentarios
Multimedia Diari