Controlen un brot de Covid a la residència Escoles Velles de Flix

Els primers residents que van donar positiu ja han començat a rebre l’alta i fa dies que no es registren nous casos vinculats al brot

MARINA PALLÁS CATURLA

Whatsapp
La residència Escoles Velles de Flix, ahir. FOTO: JOAN REVILLAS

La residència Escoles Velles de Flix, ahir. FOTO: JOAN REVILLAS

L’Ajuntament de Flix dona per controlat el brot de Covid a la residència Escoles Velles del municipi. Fa dies que no es registren nous casos vinculats al brot, segons ha confirmat al Diari l’alcalde Francesc Barbero.

En total el brot en aquesta residència ha acumulat 36 positius, entre professionals i residents del centre. El brot va esclatar pels volts de Cap d’Any i ha causat una mort.

A causa de les baixes laborals, s’ha donat a conèixer una oferta de treball a la borsa del Centre d’Empreses de Flix, on es poden inscriure les persones interessades a treballar al centre.

El Centre d’Atenció Primària (CAP) del municipi ha efectuat durant tots aquests dies cribratges continuats a tota la residència per determinar l’abast del brot, que es va concentrar, majoritàriament, en una de les tres plantes del centre.

El Departament de Drets Socials va decidir traslladar sis residents positius de la planta menys afectada al buffer del centre l’Onada de Tortosa, per tal d’alliberar-la i facilitar la gestió de la situació.

«És tracta d’una residència gran, de 90 places, i va servir per tenir més controlada la situació», declara Barbero.

Al municipi, fora de la residència, com a tots els pobles ebrencs sí es registren nous casos de Covid a diari. Des del Departament de Salut dimarts van confirmar-se dotze positius de Covid-19 més al municipi riberenc. Amb aquests últims positius s’acumulen ja un total de noranta-quatre casos sols aquest mes de gener a Flix.

Per la seua banda, la regió sanitària de les Terres de l’Ebre acumula, des de l’inici de la pandèmia, 27.126 casos confirmats per PCR o antígens. En aquesta regió han mort 211 persones des de l’inici de la pandèmia.

Segons l’últim balanç, hi ha un total de 41 pacients hospitalitzats i 14 a l’UCI.

Temas

Comentarios

Lea También