Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Conveni per millorar la coordinació en cas d'emergència nuclear

L'acord actualitza els protocols d'intervenció dels Bombers de la Generalitat i els efectius de les centrals

Redacció

Whatsapp

El Departament d’Interior i l’Associació Nuclear d’Ascó- Vandellòs II (ANAV) van signar ahir un conveni que té com a objectiu actualitzar alguns aspectes en l’actuació i la coordinació dels efectius i els recursos propis de les centrals nuclears i els Bombers de la Generalitat, dins el marc del Pla d’Emergència Nuclear (PENTA) i els plans d’emergència interiors de les plantes.

El conveni incideix en millores de seguretat, eficàcia i coordinació dels recursos propis de les centrals nuclears i de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament en cas d’emergència. Es tracta d’una revisió del conveni que hi havia vigent fins ara i que data del 1991.

Entre les principals novetats que incorpora destaca una millor coordinació i un nou procediment d’intervenció segons el qual ANAV i els bombers adopten el procediment del Cos de Bombers de la Generalitat, i avenços en la formació dels bombers en matèria d’intervenció en nuclears i riscos radiològics.

A més a més, hi haurà una comissió que vetllarà per l’aplicació del conveni i l’actualització de procediments.

A diferència del conveni que hi havia fins ara, que era anual i prorrogable si no hi havia denúncia, el nou té una vigència indefinida, amb la possibilitat de denúncia o rescissió.

L’acord també suposa la millora d’actuacions que fins ara es duien a terme. Així, s’adeqüen i actualitzen els criteris de protecció radiològica adequant-los al PENTA i al Reglament de protecció sanitària contra radiacions ionitzants, i s’actualitza el material a facilitar als bombers de la Generalitat entre el que hi ha de protecció respiratòria, salvament, il·luminació i descontaminació.

Així mateix, el conveni signat estableix el marc general d’actuació entre l’ANAV i la Generalitat en cas d’una emergència i determina que les intervencions del Departament d’Interior són complementàries als mitjans de les centrals nuclears.

Aquestes intervencions es concreten en: extinció d’incendis, salvaments de persones i salvaments diversos, en l’ajuda al personal de les centrals nuclears en serveis com inundacions i esfondraments, etc.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También