Convoquen dues jornades de vaga a les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs

Hi haurà aturades de 24 hores els dies 13 i 20 de juny, per protestar per les condicions laborals dels treballadors de les empreses auxiliars

01 junio 2017 18:17 | Actualizado a 05 junio 2017 07:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els 1.300 treballadors de la trentena d’empreses subcontractades de les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs estan cridats a la vaga els dies 13 i 20 de juny. D’aquesta manera, els representants dels treballadors fan un pas més en la lluita per aconseguir unes millors condicions laborals.

Els sindicats CCOO i UGT van celebrar aquest dijous a la tarda una assemblea conjunta de delegats i delegades de l’Associació Nuclear Ascó Vandellòs (ANAV) i de les empreses auxiliars que presten els seus serveis a les plantes,  per aprovar un nou  calendari de mobilitzacions «davant la situació de bloqueig de les negociacions amb la direcció». Prèviament, s’havia realitzat també un procés d’assemblees a les diferents empreses auxiliars per informar els treballadors de com està la situació i recollir el pols del sector.

Els delegats assistents a l’assemblea van acordar continuar amb les accions informatives que es van realitzant periòdicament en el marc de la campanya sindical per exigir unes condicions laborals dignes per als treballadors de les auxiliars, i escalar el conflicte amb la convocatòria de dues jornades de vaga. Així, van prendre l’acord per unanimitat convocar aquestes vagues de 24 hores a les nuclears els dies 13 i 20 de juny, coincidint amb el procés de recàrrega que hi ha a la central Ascó I.  «L’objectiu és  forçar ANAV i les seves subcontractes a garantir els criteris de qualitat i seguretat que requereixen aquest tipus d’activitat i instal·lacions», asseguren des dels sindicats. 

Per aquest mateix divendres al matí  hi ha prevista una nova acció informativa als accessos d’entrada a les nuclears per informar els treballadors del resultat de l’assemblea. 

Per al portaveu de la coordinadora de representants sindicals de les empreses subcontractades, Jaume Pujals, «ha arribat el moment de fer un pas més i reprendre les mobilitzacions amb una vaga, per tal que s’escoltin les nostres demandes». Entre aquestes, hi ha la formalització d’un conveni per a totes les empreses auxiliars, que inclogui termes com ara la percepció del plus per recàrrega «i que garanteixi el manteniment dels llocs i les condicions de treball en cas de noves licitacions i canvis d’empreses». 

Comentarios
Multimedia Diari