Costes inicia els treballs de reforma de l’espigó de la platja Morro de Gos del Perelló

També es realitzen millores al GR-92 entre l’Ametlla de Mar i l’Ampolla, afectat pel Glòria, i que ha rebut molts visitants

20 septiembre 2020 19:20 | Actualizado a 23 septiembre 2020 09:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Perelló i l’Ametlla de Mar compten amb les platges amb l’aigua més cristal·lina de les Terres de l’Ebre, en ser punts més allunyats del Delta de l’Ebre. El temporal Glòria del passat mes de gener va afectar tot el litoral ebrenc, especialment el fràgil Delta de l’Ebre, però també va malmetre altres punts al sud, com les Cases d’Alcanar, i al nord, com a l’Ampolla, el Perelló i l’Ametlla de Mar.

Després de les obres d’emergència al Delta de l’Ebre, ara Costes de l’Estat ha iniciat la remodelació de l’espigó de la platja Morro de Gos del Perelló. L’espigó va quedar pràcticament partit per la meitat amb el temporal Glòria.

«Els treballs s’allargaran durant tota aquesta setmana i formen part de les obres d’emergència pel temporal Glòria, si bé aquesta actuació va quedar pendent per a després de l’estiu per no molestar els banyistes», explica el cap provincial de Costes, Toni Espanya.

Al Perelló l’Estat hi ha destinat 100.000 euros, comptant aquest espigó i les reparacions fetes a les platges de Santa Llúcia i l’Àliga, consistents en reparacions d’accessos, reperfilats de la platja i escollerats de protecció.

Abans de finals d’aquest mes també es finalitzaran unes actuacions al camí de ronda GR-92 entre l’Ametlla i l’Ampolla. «Es van malmetre alguns punts que podien comportar situació de perillositat per a les persones», detalla Espanya.

En concret a les millores del GR-92 ja s’ha actuat en reparacions d’elements o la construcció d’escales de pedra, entre d’altres, a l’accés sud de la Cala Morros, al cap de Santes Creus, al Llosar del Cavaller, al Bon Caponet, a la Punta de l’Àliga i a la Cala Maria. També a l’Ametlla de Mar s’hi han invertit uns 100.000 euros, entre reparacions al GR, actuacions a diverses cales i la reparació de l’espigó de la platja de l’Alguer. En concret a l’Ametlla les obres d’emergència han tingut lloc a la platja de l’Alguer, la cala Pepo, l’Estany Tort, cala Llenya, Forn i Vidre. S’han reconstruït escales i rampes d’accés, reparat murs, s’ha estès sorra i s’han retirat restes vegetals, entre d’altres actuacions.

L’alcaldessa del Perelló, Maria Cinta Llaó, explica que l’espigó de Morro de Gos era antic, d’uns 20 anys, i que no s’havia remodelat amb anterioritat. «Costes ens va dir que l’actuació es faria al setembre, i així ha sigut. Ara amb la remodelació la platja quedarà una mica més protegida davant de nous temporals», declara.

Gran afluència aquest estiu

Precisament aquestes platges han tingut aquest estiu de pandèmia una afluència inusual. En el cas de l’Ametlla de Mar, en diversos cops cap al migdia es va restringir l’accés a algunes platges, com l’Alguer o la Forn, per garantir les distàncies de seguretat per la Covid-19. No obstant això, l’afluència de tants turistes per les cales més petites o pel GR-92 també ha comportat certa incomoditat als ajuntaments, per conductes incíviques. «Enguany hem estat desbordats, hem tingut moltíssims visitants perquè la gent ha fet turisme de proximitat. No obstant això, ens ha fet replantejar moltes coses per a l’any que ve. Estem contents de tenir turistes però potser hem de ficar ordre. S’ha de respectar la natura i, en aquest sentit, hem percebut més deixalles o autocaravanes on no es pot accedir, a tocar de l’aigua», explica l’alcaldessa.

Comentarios
Multimedia Diari