Costes inicia la protecció dels búnquers de les Cases d'Alcanar

La Direcció General de Costes inicia els treballs de recuperació dels elements patrimonials de la Guerra Civil per a la difusió turística

19 octubre 2017 08:44 | Actualizado a 21 octubre 2017 17:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Direcció General de Costes de l’Estat ha iniciat els treballs de recuperació dels nius de metralladores de la Guerra Civil situats a la platja de la zona de l’Estanyet, a les Cases d’Alcanar. L’Ajuntament ha fet les gestions oportunes per demanar l’inici dels treballs.

Els treballs consisteixen en la construcció d’un cordó en escullera d’entre 90 i 100 metres, per protegir els dos nius de metralladores dels temporals, evitant, en la mesura que siga possible, l’impacte visual. 

Així, està previst que l’espai entre l’escullera i els nius de metralladores es reòmpliga amb material procedent del mateix codolar que, a la vegada, permetrà desenterrar les trinxeres per garantir, també, la seua recuperació.Les obres faran accessibles els dos nius de metralladores. 

Eliminar els grafits

Posteriorment, en una segona fase, l’Ajuntament d’Alcanar té previst restaurar-los, eliminant els grafitis, restituint l’arrebossat exterior i la coberta i condicionant el seu interior i exterior.

Es preveu que la primera fase d’actuació finalitzi en pocs dies. Després l’Ajuntament d’Alcanar iniciarà les tasques de restauració i protecció per garantir, a la vegada, que les restes es consolidin com un actiu turístic atesa la seua singular situació, a meitat camí entre la ruta del GR92 entre les Cases i Sòl-de-Riu. En aquest sentit es vol demanar la declaració de Bé Cultural d’Interès Local

Comentarios
Multimedia Diari