Cotxets per humanitzar l’entrada a quiròfan

L’objectiu de la mesura és estalviar llàgrimes i estrès i facilitar un despertar més calmat 

17 abril 2019 11:31 | Actualizado a 23 abril 2019 10:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els nervis de camí al quiròfan són inevitables, més encara quan ets petit i no saps realment al que t’exposes. Per això hi ha diferents hospitals que tracten d’implantar mesures que facin que nens i nenes se sentin més còmodes als hospitals.                                                                                                                                                                            
L’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, com a mesura per «humanitzar els hospitals» ha decidit implantar uns vehicles de joguina per transportar els nens a les proves complementàries i als quiròfan. M.José Rallo, directora de l’HTVC; Jorgina Lucas, coordinadora assistencial d’Atenció Primària Terres de l’Ebre; i Adelaida Cardona, cap de secció pediàtrica; han agraït a Merkamotor i les botigues Gascó, la donació dels dos vehicles que permetran realitzar aquesta iniciativa, ara també, a les Terres de l’Ebre.
 Els dos vehicles s’utilitzaran a partir d’ara: un al Verge de la Cinta i l’altre a l’Hospital Comarcal d’Amposta. Els vehicles, tot i ser una joguina, són reproduccions exactes de models de cotxes actuals. La donació està composta per un turisme blanc descapotable amb ràdio inclosa i una quadricicle negre; el blanc anirà a Tortosa i el negre serà per a Amposta. 
Les metgesses han recalcat que «en un hospital tot no es tracta de curar sinó també de cuidar» i que al fi i al cap «no cal fer més gran el trauma del nens» per això és necessari «fer el centre més agradable».

Eliminar l’estrès
L’objectiu principal d’aquesta mesura és eliminar l’estrès i les llàgrimes i facilitar un despertar més calmat de l’anestèsia. I és que, segons els especialistes, la forma en què els nens es dormen determina com es despertaran després de l’anestèsia. 
Perquè si ho fan espantats, es despertaran de la mateixa manera, en canvi si ho fan més calmats, els pares, els metges i els nens s’estalvien plors i preocupació. Tot i que òbviament els continuen havent-hi, són menys. Segons IMQ, la primera empresa sanitària en aplicar aquest mètode al País Vasc, el 98% dels nens i nenes hospitalitzats volen fer ús del cotxet, anant el 100% a quiròfan sense plorar i en calma. A més, el 95% dels usuaris es van despertar tranquils sense agitació després de la intervenció aconseguint també amb ella la plena satisfacció dels pares.


Cada cop més consideració
No es l’única mesura que l’Hospital Verge de la Cinta ha incorporat per facilitar als nens la seva estada a l’Hospital. Com ha explicat la doctora Cardona: «les sales d’espera també estan adaptades, hi ha jocs i contes i també, els metges que treballem a la secció de pediatria portem bates de colors» i així trencar una mica el gel i la tensió. 
Perquè com ha destacat M.José Rallo, directora de l’HTVC, «els xiquets entren sense pares a les proves o al quiròfan, i molts cops, són nens que encara ni s’han separat d’ells» .
Per això qualsevol mesura per la humanització dels hospitals és necessària.

Comentarios
Multimedia Diari