Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Ebre Amposta

Creen un dron aquàtic per aplicar els tractaments fitosanitaris als camps d’arròs

R. REGOLF

Whatsapp
El nou prototip de dron aquàtic creat per Ebredrone. FOTO: J. REVILLAS

El nou prototip de dron aquàtic creat per Ebredrone. FOTO: J. REVILLAS

L’empresa ampostina Ebredrone ha ideat un prototip per realitzar els tractaments fitosanitaris de l’arròs des de l’aire. El DroneBoard, que permet múltiples aplicacions sobre l’aigua, és elèctric, funciona arran del camp d’arròs i té una deriva zero, fet pel qual no afecta séquies ni conreus veïns

Segons els seus creadors, l’aparell, que està inspirat en els aerolliscadors americans i les tradicionals pontones del Delta, vol substituir els tractaments manuals i la maquinària que molts cops es tradueix en problemes per al cultiu. «El dron no xafa el fons del quadre i no fa malbé la capa freàtica i, a més, evita que surtin males herbes», apuntava Eric Esteban, CEO d’Ebredrone. El DroneBoard té una autonomia de 40 minuts i una velocitat mitjana d’entre 40 i 50 quilòmetres per hora.

Visió de futur

Vist els usos múltiples que els drons poden oferir als arrossaires i fins i tot al sector nàutic, des d’Ebredrone ja estan treballant en nous dissenys més estrets, àgils i controlats via satèl·lit.

Per a la campanya de l’arròs de l’any vinent però ja es podran contractar els serveis de l’empresa, que planteja oferir el tractament de forma limitada i amb el servei de pilotatge inclòs.

Temas

Comentarios

Lea También