Creen un grup de suport a la Terra Alta per ajudar en la criança de nens petits

L’Associació CONLLOGA va nàixer per compartir inquietuds i experiències entre mares i pares sobre educació i infància en un entorn principalment rural com és la Terra Alta. L’entitat organitza tallers i xerrades i no deixa de créixer

09 julio 2018 08:42 | Actualizado a 09 julio 2018 08:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Amb l’arribada d’un nadó, són moltes les preguntes que poden tenir els pares durant els primers anys de vida sobre la seua criança, lactància o educació. O dubtes, simplement, de quin cotxet o cadireta de cotxe és més adient, quina llet en pols és millor o com afrontar una rebequeria o un constipat. Així va nàixer CONLLOGA, Grup de Suport a la Criança a la Terra Alta, una associació de mares i pares que es va constituir per la necessitat de compartir inquietuds sobre aquests temes i fer tribu en l’àmbit familiar, per aprendre els uns dels altres a partir de les experiències individuals.

Es tracta d’un projecte obert a totes les famílies amb interès de compartir i enriquir el teixit social tant dels adults com dels infants i que treballa per posicionar-se com a punt de referència davant de les necessitats que puguen tenir les famílies terraltenques, siga per resoldre dubtes, buscar professionals, demanar opinions o qualsevol altre tema relacionat.
«El 2016 vam coincidir que vam ser mares un grup d’amigues, i a través d’un grup de WhatsApp compartíem dubtes, preguntes i coneixements. Vam veure que potser hi havia una necessitat, també entre pares, i que podia ser útil establir una base a la Terra Alta i tenir una eina per compartir experiències i aprendre entre tots», explica la vocal de l’associació, Cinta Roldán. Completen la junta Magda Aubà (presidenta), Judit Ulldemolins (secretària) i Elga Aguiló (tresorera). «Som un grup obert molt transversal i ara al grup de Whatsapp ja som més de 100 persones».

Després de dos anys de funcionament, l’entitat s’ha constituït en associació aquest 2018, i es reuneix de forma periòdica, un cop al mes, a la Biblioteca de Gandesa. El grup també és molt actiu a Facebook. L’associació organitza xerrades i tallers de la mà d’experts, per resoldre dubtes de forma eficaç. Així, per exemple, s’han portat a terme tallers de rentats nasals, primers auxilis, seguretat als vehicles i cadiretes de cotxe, gestió de l’estrès infantil, sexualitat, tecnologia, alimentació complementària, jocs o, fins i tot, un cinefòrum amb diferents experiències per donar a llum. En totes aquestes activitats en total hi han participat més de 400 persones. En alguns casos també hi formen part els mateixos xiquets, o s’organitzen activitats complementàries per a ells. En moltes trobades, també es faciliten bibliografies per tenir més recursos sobre els temes concrets amb llibres o audiovisual.
«Creiem que és molt positiu tenir aquest grup i hem generat noves relacions i conegut més persones interessades. La criança és molt ampla i el grup funciona també, simplement, perquè altres pares et recomanen un producte en concret o t’expliquen la seua experiència si el seu fill no dorm o no menja. Som partidaris d’una criança respectuosa, criant des de la consciència», valora Roldán.

Cada any també organitzen una activitat destacada: el 2016 es va portar a terme a Corbera d’Ebre una taula rodona sobre la nova escola; l’any passat la reconeguda bloguera Miriam Tirado va oferir una xerrada sobre rebequeries a Gandesa, i enguany de cara a la tardor a Batea es vol fer una altra sobre educació afectiva i sexual amb la sexòloga Elena Crespi. Aquest juliol també es tirarà endavant un taller de ioga.

Comentarios
Multimedia Diari