Creen una aplicació mòbil per seguir l’estat dels pacients operats a l’Hospital Verge de la Cinta

L’Hospital Verge de la Cinta posa en marxa una ‘app’ desenvolupada pels Sistemes d’Informació i Comunicació de l’ICS que permet als acompanyants de pacients sotmesos a operacions quirúrgiques estar permanentment informats 

07 julio 2018 14:08 | Actualizado a 07 julio 2018 14:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Una nova aplicació mòbil desenvolupada per la Direcció de Sistemes d’Informació i Comunicació de l’ICS a les Terres de l’Ebre permet als acompanyants de pacients de l’àrea quirúrgica o d’endoscòpies de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa estar permanentment informats sobre la fase de la intervenció del seu familiar, amb el consentiment previ d’aquest. 

Els acompanyants poden d’aquesta manera gestionar el seu temps d’espera amb total autonomia, fins i tot a l’exterior de l’hospital, perquè saben en tot moment la fase de la intervenció en què es troba el seu familiar. 

En concret, l’aplicació informa sobre si el pacient està dins de la sala d’intervencions, si ja l’han acabat d’intervenir i o bé ha passat a la sala de recuperació. A més, també permet als serveis mèdics enviar un avís als acompanyants en el cas que els hagin d’informar personalment. 
Aquest projecte dona continuïtat al que es va iniciar al maig de l’any passat amb la implantació de pantalles a les sales d’espera del Bloc Quirúrgic i de l’Àrea d’Endoscòpies mitjançant les quals els acompanyants reben la informació sobre el procés dels pacients. 

Segons comuniquen des de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, s’ha constatat que la incorporació d’aquests nous sistemes d’informació ha contribuït a millorar l’estat de preocupació o fins i tot d’angoixa dels acompanyants que es pot generar durant la intervenció quirúrgica o endoscòpica d’un familiar.

Més tranquil·litat i anonimat
Com explica el Director de Sistemes d’Informació i Comunicació de la Gerència Territorial de les Terres de l’Ebre Jordi Baucells, aquesta és una aplicació desenvolupada com a mesura de millora després d’algunes demandes.

«El cert és que es produïa molt de soroll a la sala d’espera de quiròfans. Perds de vista el teu familiar durant un temps i dins del quiròfan no saps què està passat. A més, si per exemple l’operació es retrassava, els familiars podien abordar pels passadissos el metge...», explica.

Amb la nova eina hem guanyat en tranquil·litat, en evitar estar neguitosos en una sala d’espera, i hem aconseguit també més anonimat a l’hora de cridar els familiars dels pacients, ja que s’evita dir els noms davant d’altres acompanyants». L’aplicació està disponible tant per iOs com Android.

Comentarios
Multimedia Diari