Creix la protesta dels treballadors subcontractats de les nuclears

La doble mobilització a l’interior de les centrals d’Ascó i Vandellòs II va reunir ahir al migdia uns 800 treballadors

19 mayo 2017 16:03 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

A. Caralt

Uns 800 treballadors de la propietat i les empreses subcontractades de les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs II es van mobilitzar ahir al migdia, una setmana més, per exigir més garanties en els seus llocs de treball i per evitar acomiadaments.

A l’emplaçament de la Ribera d’Ebre es van concentrar uns 500 treballadors, i al del Baix Camp uns 300 en la mobilització més massiva des de l’inici de les protestes el passat mes de febrer.

El miler llarg de treballadors de la trentena d’empreses subcontractades protesten, amb el suport de la plantilla fixa de les centrals, per la política de renovació dels contractes de servei que està duent a terme la direcció de l’Associació Nuclear Ascó Vandellòs (ANAV), que apostaria per una reducció dels costos.

Això estaria comportant «alguns acomiadaments i la precarització de les condicions de treball dels treballadors, que també són professionals nuclears, la majoria amb molts anys d’experiència», segons denuncien els sindicats CCOO i UGT. Reclamen a ANAV un compromís ferm de la seguretat dels llocs de treball i que revise la política econòmica que du a terme «pel que fa a les contractacions de les empreses col·laboradores i els contractes de servei, ja que l’aplicada actualment contribueix a la precarietat de les condicions laborals dels treballadors i al menyspreu de la rellevància del seu paper dins del conjunt de l’organització», asseguren.

Els representants sindicals van oferir ahir detalls de l’última reunió de coordinació dels delegats sindicals, on s’acordà crear la Taula permanent de coordinació sindical de les empreses contractistes d’Ascó i Vandellòs, mantenir les mobilitzacions setmanals, sol·licitar una reunió amb el director general de l’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV), José Antonio Gago, i iniciar els tràmits per poder celebrar mobilitzacions fora dels emplaçaments nuclears.

El representant sindical de CCOO, Joaquín Bielsa, definí de «massiva» la concentració i assegurà que els treballadors estan prenent consciència de la necessitat de la mobilització per defensar els seus llocs de treball.

Comentarios
Multimedia Diari