Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Creix l’ocupació a les Terres de l’Ebre per tretzè trimestre seguit

El sector industrial creix a l’Ebre 2,8 punts el segon trimestre del 2017, segons la Càtedra d’Economia Local i Regional de la URV

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge de la presentació del butlletí, aquest dijous al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Foto: Joan Revillas

Imatge de la presentació del butlletí, aquest dijous al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Foto: Joan Revillas

La Càtedra d’Economia Local i Regional del Campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili va presentar aquest dijous al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, a Móra d’Ebre, el Butlletí d’Anàlisi de la Conjuntura Local de les Terres de l’Ebre del segon trimestre de 2017. Per tretzè trimestre consecutiu ha crescut l’ocupació al territori. El nombre total d’afiliats a la Seguretat Social al segon trimestre del 2017 a les Terres de l’Ebre ha estat de 51.144, és a dir, 1.493 afiliats més que el segon trimestre del 2016. 

El sector serveis creix a un ritme superior respecte al mateix trimestre del 2016 (3,1%) i cal destacar la notable recuperació de la construcció, que aquest segon trimestre ha evolucionat a un ritme interanual del 5,3% amb un increment de 3,5 punts percentuals respecte al mateix trimestre l’any anterior.

L’atur registrat ha continuat caient amb força durant el segon trimestre del 2017. De mitjana mensual trimestral, el nombre d’aturats s’ha situat en 10.034, és a dir, 1.513 menys que el trimestre anterior i 1.877 menys que en el segon trimestre del 2016. En termes relatius, aquesta disminució ha suposat una caiguda del 15,8%.

Aquest últim Butlletí de la Càtedra ha dedicat un capítol específic a l’evolució de l’atur a la Ribera d’Ebre. En aquest segon trimestre, el nombre d’aturats a la comarca del Ribera ha estat de 1.034, és a dir, 184 aturats menys que la xifra registrada per a la comarca al mateix període l’any anterior. Això suposa una reducció del 15,1% de la taxa d’atur registral interanual aquest període. Els aturats de la comarca representen el 10,30% del total de les Terres de l’Ebre. 

La taxa d’atur ha estat d’un 7,1%. La dada més preocupant però és que el grup més nombrós d’aturats a la comarca amb 163 persones (15,76% del total) és el dels individus d’entre 55 a 59 anys, seguits del grup d’entre 50 a 54 anys (14,02% del total). «Són franges d’edat on hi ha dificultats importants per fer baixar la taxa d’atur i que agreguen la problemàtica de la distància amb el moment de jubilació», va explicar el director de la Càtedra, Juan Antonio Duro. 

Temas

Comentarios

Lea También