Creixen els clients catalans a bars i restaurants dels pobles valencians a tocar del Sénia

Una empresa familiar ha hagut de tancar el seu restaurant dels Valentins (Ulldecona), mentre incrementa les reserves al seu altre establiment de la Font de Sant Pere (la Pobla de Benifassà)

18 octubre 2020 14:40 | Actualizado a 20 octubre 2020 09:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El tancament per 15 dies decretat per la Generalitat de bars i restaurants, com a mesura per fer front a l’avenç de la segona onada de la pandèmia de Covid-19, ha portat més clients catalans a establiments situats en poblacions just a l’altra banda de la frontera administrativa. És el cas de la zona del Sénia, al sud del Montsià.

Hi ha veïns de poblacions com ara el Castell (Ulldecona) que només han de creuar el riu Sénia si volen prendre un cafè en un bar de Sant Rafel del Riu, municipi veí però ja dins de la Comunitat Valenciana, a la comarca del Baix Maestrat. També han notat un increment de clients els bars del poble de Rossell, pel desplaçament de gent del municipi veí de la Sénia; i els de Vinaròs. 

A l’àrea del pantà d’Ulldecona, situat al terme de la Pobla de Benifassà (també del Baix Maestrat), però a escassos 5 quilòmetres de la Sénia i per tant de Catalunya, hi ha diversos restaurants que romanen oberts i que han incrementat les reserves en més o menys mesura. Bona part de la seva clientela ja prové habitualment de les comarques del Montsià i el Baix Ebre, i des del passat estiu han vist incrementada notablement l’afluència de visitants per ser un destí tranquil a la serralada dels Ports i amb l’atractiu afegit del pantà ple a vessar; una realitat que es manté aquest cap de setmana.

Un cas curiós es dona amb una família de la zona, amb una llarga tradició en el món de la restauració, que compta amb dos restaurants: El Cazador, als Valentins (terme d’Ulldecona), va haver de tancar divendres, mentre que La Font de Sant Pere, a tocar del riu Sénia a la carretera de pujada al pantà, pot romandre obert en estar ubicat en terrenys de la Comunitat Valenciana.

Segons detalla la propietària Laia Cardona al Diari, aquest cap de setmana estan tenint una molt bona afluència de clients a la Font de Sant Pere. «Sí que ho estem notant, tenim més reserves», explica, tot lamentant el fet d’haver hagut de tancar les portes del seu altre establiment. «És una situació que ens entristeix: hem fet les coses bé, sent molt curosos, mantenint distàncies, desinfectant, amb aforaments limitats i amb els clients també molt conscienciats... i ara ens tornen a tancar», es lamenta.

Durant el primer confinament d’aquest any van consolidar la seva oferta de menjar per emportar; una opció que tornaran a activar amb força per a la cuina del Cazador si el tancament de la restauració catalana s’allarga més enllà dels quinze dies inicialment decretats per la Generalitat. «Crec que al final seran més de quinze dies», afirma Cardona.

A l’espera de l’ocupació d’aquest diumenge, als establiments del complex Molí l’Abad van treballar ahir molt, «però com un altre dissabte». «Sí que hem tingut alguna reserva d’última hora, per exemple d’una família d’Ulldecona que vol celebrar el dia del patró del poble, Sant Lluc (avui 18 d’octubre) i que en no poder-ho fer allí vindran aquí», detallen al Diari des de l’establiment. Però aquests dos primers dies no han notat un increment substancial respecte a la setmana anterior, a l’espera del que passarà avui i els propers dies.

Estrelles Michelin a casa

També cal destacar el cas de l’Antic Molí, el restaurant amb estrella Michelin del xef Vicent Guimerà a Ulldecona. Es dona la circumstància que, com el seu nom indica, l’establiment s’ubica en un antic molí del riu Sénia, de manera que el tancament temporal afecta el restaurant per uns escassos metres. En aquest cas, i com ja va fer durant el primer confinament, Guimerà s’ha decidit per portar la seva gastronomia a domicili.

Una opció que també ha posat en marxa novament l’altra estrella Michelin d’aquest municipi del Montsià, el restaurant Les Moles del xef Jeroni Castell.

Comentarios
Multimedia Diari