Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Cremes controlades al Delta per regenerar l’ecosistema

Els treballs se centren en unes 50 hectàrees a l’entorn dels Ullals de Baltasar, un extrem de l’Encanyissada i a la bassa de la Platjola

M. M.

Whatsapp
Cremes ahir prop de la llacuna de l’Encanyissada. FOTO: JOAN REVILLAS

Cremes ahir prop de la llacuna de l’Encanyissada. FOTO: JOAN REVILLAS

El Grup Especial de Prevenció d’Incendis Forestals (GEPIF) i el Cos d’Agents Rurals han iniciat les cremes controlades de senill al marge dret del delta de l’Ebre, a la comarca del Montsià, sota la direcció i coordinació del Servei de Prevenció d’Incendis Forestals i els tècnics del Parc Natural del Delta de l’Ebre.

Els treballs s’allargaran durant els propers dies per tal de cremar unes 50 hectàrees, concentrades als espais naturals dels Ullals de Baltasar, en un extrem de la llacuna de l’Encanyissada i a la bassa de la Platjola.

Els treballs suposen principalment l’eliminació de senill (Phragmites australis), una planta que acostuma a ocupar grans extensions i desplaça les altres espècies de flora. La seva acumulació pot dificultar també la mobilitat de les aus.

En aquesta època de l’any la vegetació reuneix les condicions òptimes per executar aquestes cremes amb seguretat, i, a més, no afecta el període reproductiu de les aus, segons destaquen des de la Generalitat.

Les cremes es van duent a terme en els espais naturals del delta de l’Ebre, de forma alterna al llarg de quatre o cinc anys. D’aquesta manera, es facilita l’existència al mateix temps de diferents tipus d’hàbitats, amb zones de senillar espès i d’altres de lliures; una diversitat que afavoreix establiment de les aus i el seu procés de nidificació, segons constaten els experts.

Comentarios

Lea También