Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Cremes controlades per netejar el bosc entre Gandesa i Bot

L’actuació, a càrrec dels GRAF dels Bombers, és complementària a uns tractaments del Departament d’Agricultura

M.Millan

Whatsapp
Cremes controlades per netejar el bosc entre Gandesa i Bot

Cremes controlades per netejar el bosc entre Gandesa i Bot

Efectius del Grup d’Actuacions Forestals GRAF dels Bombers de la Generalitat duen a terme aquesta setmana cremes controlades a la zona d’Entrebarrancs, entre Gandesa i Bot, als peus de la serra de Pàndols a la comarca de la Terra Alta.


Es tracta d’uns treballs per netejar una zona de bosc i matolls, que antigament havia estat cultivada però que va ser abandonada cap als anys seixanta del segle passat, de manera que el bosc i la malesa hi han crescut de forma descontrolada. 
Les feines han consistit en cremar el sotabosc i una part de les fulles dels arbres, sense afectar-los, en una zona d’entre 6 i 8 hectàrees. 
Els treballs continuaran al llarg del proper any per abastar un total d’unes 30 hectàrees, en unes zones on la Generalitat ja ha dut a terme uns tractaments previs, a través de la gestió de boscos del Departament d’Agricultura. 


L’objectiu és reduir el combustible existent al terra per evitar que el foc s’estengui de forma descontrolada en cas d’incendi i que aquest arribi al massís, segons detalla al Diari Marta Miralles, sotsispectora de la unitat GRAF encarregada dels treballs. 
 

Comentarios

Lea También