Cremes controlades per netejar el bosc entre Gandesa i Bot

L’actuació, a càrrec dels GRAF dels Bombers, és complementària a uns tractaments del Departament d’Agricultura

09 enero 2020 10:30 | Actualizado a 20 enero 2020 19:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Efectius del Grup d’Actuacions Forestals GRAF dels Bombers de la Generalitat duen a terme aquesta setmana cremes controlades a la zona d’Entrebarrancs, entre Gandesa i Bot, als peus de la serra de Pàndols a la comarca de la Terra Alta.


Es tracta d’uns treballs per netejar una zona de bosc i matolls, que antigament havia estat cultivada però que va ser abandonada cap als anys seixanta del segle passat, de manera que el bosc i la malesa hi han crescut de forma descontrolada. 
Les feines han consistit en cremar el sotabosc i una part de les fulles dels arbres, sense afectar-los, en una zona d’entre 6 i 8 hectàrees. 
Els treballs continuaran al llarg del proper any per abastar un total d’unes 30 hectàrees, en unes zones on la Generalitat ja ha dut a terme uns tractaments previs, a través de la gestió de boscos del Departament d’Agricultura. 


L’objectiu és reduir el combustible existent al terra per evitar que el foc s’estengui de forma descontrolada en cas d’incendi i que aquest arribi al massís, segons detalla al Diari Marta Miralles, sotsispectora de la unitat GRAF encarregada dels treballs. 
 

Comentarios
Multimedia Diari