Crescuda de l’Ebre per les pluges al nord de la conca

El cabal del riu a les Terres de l’Ebre augmenta ostensiblement per les precipitacions recollides a Navarra i Aragó, però sense incidències

21 diciembre 2019 11:30 | Actualizado a 21 diciembre 2019 11:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El temporal Elsa ha arribat a la conca de l’Ebre deixant precipitacions d’intensitat moderada o localment forta i persistents repartides per tota la conca. Les abundants pluges del cap de setmana passat al nord de la conca han fet créixer ostensiblement el cabal del riu Ebre.

L’augment del cabal del riu ha sigut progressiu a les Terres de l’Ebre. Si a principis de setmana es mantenia en uns 600 metres cúbics per segon al seu pas per Tortosa mentre començaven a arribar les imatges d’un intensíssim cabal del riu al seu pas per Saragossa, al tancament d’aquesta edició se situava ja en els 1.020, més suavitzat que al nord de la conca pels efectes dels pantans, però molt superior al cabal que normalment té l’Ebre al seu pas per Tortosa.

El dijous passat la mateixa Confederació Hidrogràfica de l’Ebre va emetre un avís hidrològic per episodi d’increment de cabals en en el marge dret de la conca alta de l’Ebre, zones altes de la Rioja i Pirineu central.

Afluents pirinencs com l’Aragó, el Gállego, el Cinca, l’Éssera, la Noguera Pallaresa, la Noguera Ribagorçana i la Garona també tenen ara mateix uns cabals molt alts, però en aquestes zones les crescudes són en gran part absorbides pels embassaments pirinencs.

Comentarios
Multimedia Diari