Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Creu Roja dóna suport a famílies amb tots els membres a l'atur

Creu Roja d'Amposta fa un any i mig que treballa en un programa per ampliar les oportunitats de trobar una faena

Marina Pallás

Whatsapp
Una familia sent atesa aquesta darrera setmana. Foto: Creu Roja

Una familia sent atesa aquesta darrera setmana. Foto: Creu Roja

Que les persones en edat de treballar dins la família estiguen a l’atur i inscrits al SOC són els requisits per participar en el programa de Creu Roja d’Amposta, que ofereix un projecte per donar suport a famílies amb tots els seus membres a l’atur.

El programa, sota el nom «Itineraris d’inserció sociolaboral per a famílies amb tots els membres a l’atur», porta des del gener del 2014 en actiu i té una durada d’un any.

El 2014 57 persones de 27 famílies del Montsià van participar en el projecte. En 17 d’aquestes famílies com a mínim una persona del nucli familiar va acabar l’any amb un contracte laboral. Al llarg d’aquest 2015 s’ha atès 16 famílies, amb 39 membres.

Les famílies, sovint derivades de serveis socials o que viuen d’ajudes alimentàries de la mateixa Creu Roja, arriben a Victòria Jiménez, tècnica d’ocupació i responsable del projecte a Amposta, que els fa una orientació individual i grupal.

A partir d’aquí fan diverses trobades en un seguiment per conèixer-se també més enllà de l’àmbit professional, orientant-los en la recerca de faena i oferint-los més formació.

«A part d’una formació transversal, fem d’intermediaris, buscant ofertes adequades o bé orientar-los quan la troben ells i contactant nosaltres amb l’empresa», explica Jiménez.

El programa no només pretén ajudar laboralment. «Hi ha casos on la família no distribueix bé les responsabilitats i les tasques de la llar i en aquest sentit hem de parlar i treballar per fomentar l’organització i la comprensió», detalla Jiménez. I és que la persistència de risc econòmic genera problemàtiques en molts nivells i modifica els hàbits de vida, arribant a afectar la vida personal i les relacions entre els membres de la família.

El perfil que descriu Jiménez és de famílies nacionals de la mateixa ciutat que han sofert un gran daltabaix econòmic en els últims anys. «Són persones que de tindre-ho tot, han passat a perdre-ho tot».

Per dur a terme aquest projecte també ha estat necessària la col·laboració empresarial i per aquest motiu s’han contactat 51 empreses, 38 de les quals són del territori. A la tardor ja està prevista una formació d’ajudant de cuina i cambrer adreçada a una dotzena de persones durant tot el mes d’octubre, amb possibilitat d’inserció.

«Veig una mica més de moviment de faena, però el problema són les condicions laborals, amb salaris mínims i molta precarietat», apunta la tècnica.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También