Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Càritas instal·la vuit contenidors de roba usada a Tortosa

L’entitat impulsa la iniciativa a tot el territori de la diòcesi, de forma que també hi ha a altres poblacions de les Terres de l’Ebre i Priorat

Marina Pallás

Whatsapp
Càritas  instal·la vuit contenidors de roba usada a Tortosa

Càritas instal·la vuit contenidors de roba usada a Tortosa

Càritas Diocesana de Tortosa ha instal·lat vuit nous contenidors a ciutat de Tortosa, en el marc del projecte Roba Amiga, perquè els ciutadans hi dipositen la roba que ja no usen o que vulguen donar.

Els contenidors estan ubicats en concret a Remolins (al costat del campus de la URV), al Mercat Municipal, a l’Avinguda Canigó, darrera de l’Auditori Felip Pedrell, al Carrer València (Ferreries), a la plaça 1 d’Octubre (antiga Joaquín Bau) i al costat del Viver d’Empreses. 

De fet, ja fa dos mesos que estan instal·lats a l’espai públic, i en aquest temps els tortosins ja hi han dipositat fins a 8.000 kilos de roba. Ahir divendres al matí es van presentar oficinalment amb l’assistència de l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, la regidora de Serveis Socials, Maria Jesús Viña, el Secretari General de Càritas Diocesana Tortosa, Agustí Adell, i la directora de la delegació de Tarragona de la Fundació Formació i Treball, Marina Arnau.

Aquests contenidors abastiran el rober de Càritas Interparroquial de Tortosa (qui ho desitge també pot anar directament al rober) i els excedents es traslladaran a la planta de tractament tèxtil de Roba Amiga, a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat) on es fa el triatge de la roba que es pot distribuir, la que s’envia a altres països i la que es recicla per fer matèria prima. 

El projecte dona faena a setze persones amb dificultats d’inserció laboral a les Terres de l’Ebre i Tarragona, i en la planta de triatge també hi treballen més de 150 empleats.

A més de la vessant solidària, per ajudar persones en situació de pobresa, i social, per contribuir a la inserció laboral, la proposta també té un potent raó ambiental, ja que la roba usada que no es deposita en aquests contenidors i que es llença al de resta no es pot reciclar i acaba sent un residu més.

Així doncs, als contenidors de Roba Amiga es pot deixar tots tipus de peces de roba (abrics, jerseis, samarretes, pantalons, vestits, jaquetes...), calçat i complements (sabates, esportives, botes, bosses, cinturons, mocadors, bufandes, guants...) i també algunes peces de roba de la llar (mantes, llençols, fundes...).

Contenidors arreu del Bisbat
Càritas Diocesana de Tortosa impulsa aquesta iniciativa a tot el territori de la diocèsi, de forma que també hi ha altres contenidors arreu de les Terres de l’Ebre Ebre i del Priorat. En total, per ara, hi ha 19 a poblacions com l’Aldea, Deltebre, l’Ampolla, Jesús, Xerta, Els Guiamets i Tortosa. Càritas instal·larà nous contenidors en els propers mesos en altres poblacions del Bisbat de Tortosa.

El Secretari General de Càritas Diocesana Tortosa, Agustí Adell i l’alcalde Ferran Bel han fet una crida a la ciutadania perquè facin ús d’aquests contenidors.

Tot i que es fa una revisió setmanal de l’estat, a l’exterior dels contenidors s’ha inscrit el número de telèfon on la ciutadania pot avisar si es troba ple o si pateix algun acte vandàlic. Els contenidors, a més, tenen un sistema per deixar la roba de forma segura i per evitar robatoris o trencaments.

Comentarios

Lea También