Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Càritas Tortosa denuncia que augmentenles famílies pobres tot i tenir faena

Càritas Tortosa presenta la memòria anual, on destaca el descens de donacions que ha rebut el 2015, que han caigut un 23,5%

Marina Pallás

Whatsapp
Moment de la presentació de la memòria anual, ahir al matí al Palau Episcopal de Tortosa. Foto: joan revillas

Moment de la presentació de la memòria anual, ahir al matí al Palau Episcopal de Tortosa. Foto: joan revillas

En la memòria anual que Càritas Tortosa va presentar ahir, l’entitat va avisar que han crescut el nombre de famílies i de persones que, tot i haver trobat una faena i haver sortit de l’atur, no superen el llindar de la pobresa. «La taxa de pobresa entre els treballadors ha pujat», insistia el secretari de Càritas Diocesana Tortosa, Agustí Adell. Així mateix, l’entitat va afirmar que urgeix una necessitat d’establir polítiques públiques que frenen la trasmissió generacional de la pobresa. «La pobresa s’hereda, i això no ho podem permetre», va valorar Adell. Per evitar aquesta tendència, Càritas considera que com a mesura, entre d’altres, cal una inversió evident en educació i en polítiques socials.

En la memòria anual destaca la caiguda de les donacions econòmiques i d’espècies a Càritas Diocesana de Tortosa, que cauen un 23,5% el 2015. Però això no ha repercutit els ajuts dineraris, que s’han hagut d’incrementar un 11% per cobrir necessitats d’habitatge o educació, entre altres. També hi ha hagut una lleugera davallada de famílies que han demanat l’ajuda de Càritas: de 3.913 el 2014, a 3.722 el 2105.

Altres dades de perfil rellevants dels ciutadans que s’ha ajudat és el nivell d’estudis. Càritas certifica que el 54% de les persones ateses només tenien estudis de primària, un 17% només sabien llegir i escriure, i un 8% eren analfabets.

Les 33 Càritas Parroquials de la Diòcesi de Tortosa han aglutinat 767 voluntaris per dur a terme les tasques d’ajuda de l’entitat. S’han desenvolupat 13 programes i 16 projectes amb un total d’1.917.310 euros destinats directament a l’atenció a les persones.

«És un repte fer la memòria perquè es impossible quantificar el treballs dels voluntaris. No queda reflectit els seus esforços i sacrificis», va explicar el director de Càritas Diocesana de Tortosa, Agustí Castell.

«L’acció de Càritas és una de les que té l’Església per ajudar les persones necessitades, però no l’única. La tasca que fa Càritas ajuda que el nostre món siga una mica millor», va valorar per la seua banda el bisbe de Tortosa, Enrique Benavent.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También