Cua al jutjat de Tortosa per autoinculpar-se pel 9-N

L'ANC reivindica que es convoquin eleccions plebiscitàries abans del 15 de gener

19 mayo 2017 23:48 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Ciutadans d'arreu de les Terres de l'Ebre han respost aquest dissabte al matí la crida de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i han acudit al jutjat de guàrdia de Tortosa per autoinculpar-se pel 9-N. Josep Sabaté, membre del secretariat nacional de l'ANC, ha destacat que es va arribar al 9 de novembre "gràcies a la mobilització social" i que, per tant, "les conseqüències també les assumim col·lectivament". Així, ha explicat que les autoinculpacions mostren el "suport a qualsevol càrrec polític que rebi una conseqüència repressiva pel 9-N". També ha insistit que cal que caldria que es convoquessin eleccions plebiscitàries abans del 15 de gener "perquè el procés no es pot seguir dilatant".

 

Motius molt diversos han portat els ebrencs a autoinculpar-se pel 9-N. Principalment, la solidaritat amb el president Mas, la vicepresidenta Ortega i la consellera Rigau, però també la reivindicació que el 9 de novembre no es va fer "cap acte punible", com ha manifestat Marisa Panisello, de Jesús. "S'està judicialitzant el procés quan és una qüestió política", ha exclamat. Vingut des de Roquetes, Gerard Lluís Climent, un altre dels ciutadans que s'ha autoinculpat aquest dissabte, ha exposat que ho ha fet "per donar suport a la democràcia i als nostres representants polítics, per a que tirin endavant el procés independentista".

 

Josep Sabaté ha recordat que només s'acceptaran autoinculpacions als jutjats fins dijous que ve, 8 de gener, i ha animat aquells que encara no l'hagin realitzat a fer-ho en els propers dies. També ha insistit que les autoinculpacions massives són "una reivindicació molt clara" a que hi ha d'haver eleccions "de manera immediata". "No podem esperar més enllà del 15 de gener perquè es convoquin estes eleccions", ha alertat, justificant-ho en què el procés no es pot allargar més.

 

Des de poc abans de les onze les matí, i de forma àgil i constant, sense cap mena de problema, els ciutadans han pogut presentar i registrar al jutjat de guàrdia de la capital del Baix Ebre els formularis corresponents. Molts els han omplert just abans d'entrar, recolzant-se en cotxes o parets, i no han volgut perdre l'oportunitat d'immortalitzar el moment amb una fotografia. Des de l'ANC, a més, han facilitat els impresos per fer efectiva l'autoinculpació a aquells que no els portaven de casa. Entre els que aquest dissabte han presentat la instància d'inculpació hi ha hagut, entre molts altres, la diputada de CiU Meritxell Roigé, o l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel.

Comentarios
Multimedia Diari