Daniel Rull, autor del #Rebrotarem: “Cal creure en el territori”

Un dissenyador gràfic del Morell està al darrere de la imatge viral en solidaritat amb la Ribera d’Ebre per l'incendi

29 junio 2019 17:39 | Actualizado a 02 julio 2019 19:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Daniel Rull, un dissenyador gràfic del Morell (Tarragonès), està al darrere de la imatge viral que barreja les lletres de la Ribera d’Ebre amb un arbre amb fulles verdes i el lema #Rebrotarem. Explica que li agrada crear jocs de paraules i que, davant l’adversitat de l’incendi iniciat a la Torre de l’Espanyol, va sentir “la inquietud de fer alguna cosa”.

“Vaig començar provant coses amb foc, més tristes, però jugant amb les lletres de Ribera d’Ebre vaig veure que a partir de les erres podíem fer un arbre que rebrotava. Vaig posar les fulles i d’aquí va néixer el rebrotarem”, apunta.

El dissenyador ha fet una altra versió del lema en present per petició dels impulsors del compte @rebrotem, que aglutina les iniciatives de solidaritat al voltant de l’incendi. “Jo només he prestat la meva col·laboració en allò que fes falta a favor de la causa”, subratlla.

El dissenyador morellenc Daniel Rull admet que, en conèixer les primeres informacions sobre el gran incendi de la Ribera d’Ebre, ràpidament va sentir empatia amb les persones afectades i es va sentir motivat. Des del seu estudi, apunta, veu la Mussara i s’imagina que, si cremés, li cauria el món a sobre. “Però no cal que es cremi el que tenim aquí per sentir el dolor que pot sentir la gent d’allà”, apunta. 

Tot i no tenir cap vincle directe amb la comarca, Rull explica que treballa amb gent de la Ribera d’Ebre i que al Morell hi ha una important comunitat de veïns provinents de Flix o Ginestar, entre d’altres, amb la qual conviu cada dia. “Per tota la ciutadana de la Ribera d’Ebre aquesta creació vol ser un acompanyament davant l’adversitat”, afegeix. 

Un cop enllestit el disseny, el primer que va fer va ser enviar la imatge a una de les seves amistats de la Ribera d’Ebre. “Li vaig preguntar què li semblava i em va dir que s’havia emocionat, així que vaig compartir-ho a les meves xarxes, i s’ha fet viral”, apunta, sense amagar la seva sorpresa. 

A partir d’aquell moment, entitats, veïns i persones d’arreu van contactar amb ell. També van fer-ho els impulsors del compte @rebrotem, que aglutina tota mena de col·laboracions, des de les ajudes pel ramader de la Torre de l'Espanyol que va perdre el ramat d'ovelles en l'incendi, fins a músics i poetes que volen fer un festival solidari per recollir fons. A petició d’aquesta iniciativa, Rull va adaptar el #Rebrotarem inicial al #Rebrotem.

“Voldria que la gent s’ho fes seu i que cregui en el missatge de renéixer. Més enllà de la gestió de l’administració, cal que la gent del territori es cregui el territori i que els de la resta de Catalunya també ho facin perquè quan passen coses d’aquestes ens alertem, però després s’apaga el foc i s’esfuma tota aquesta emoció que hi ha. Cal tirar endavant aquesta zona i altres del sud de Catalunya que estan completament oblidades”, reflexiona. 

L’autor de la iniciativa garanteix que “tot s’ha mogut sol”, que no té cap ànim de lucre i que ha actuat de forma totalment desinteressada, com també fa amb altres iniciatives solidàries amb les quals col·labora. Daniel Rull treballa amb tres dissenyadors més al seu estudi, Pàkaru, que es dedica a la imatge corporativa i al disseny de publicacions creatives. 

L'alcaldessa de Vinebre i presidenta del Consell Comarcal de la Ribera, Gemma Carim, i l'alcalde de Flix, Antonio Barbero, han agraït les iniciatives de solidaritat impulsades.

Comentarios
Multimedia Diari