Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Declaren el cas Castor 'causa complexa' i amplien la instrucció a 18 mesos

La instrucció de la causa, en la que hi ha 18 imputats, ja ha superat els 13.000 folis

ACN

Whatsapp
La plataforma marina del projecte Castor. FOTO: JOAN REVILLAS

La plataforma marina del projecte Castor. FOTO: JOAN REVILLAS

El Jutjat d'Instrucció número 4 de Vinaròs (Castelló) ha declarat "causa complexa" les diligències del cas Castor, en les quals s'investiguen presumptes irregularitats en la tramitació del projecte del magatzem subterrani de gas d'Escal UGS, i amplia de 6 a 18 mesos el termini màxim d'instrucció.

El passat 19 d'octubre va declarar davant del jutge el primer dels 18 investigats en aquesta causa sobre la planta situada davant de la costa de Vinaròs, l'activitat de la qual es va paralitzar després de l'increment de l'activitat sísmica a Castelló i Tarragona (Tarragonès).

La causa investiga l'existència de suposades irregularitats relacionades amb la tramitació de la concessió d'explotació del magatzem.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en un comunicat, la causa, en què ja han declarat 16 dels 18 investigats, està oberta per prevaricació mediambiental i delicte contra el medi ambient i els recursos naturals.

En l'acte, el jutge explica que el nombre d'imputats, divuit, "és amb caràcter general una quantitat prou àmplia com per adoptar aquesta decisió" de declarar-la causa complexa, sol·licitada pel fiscal.

Afegeix que la "revisió de la gestió d'almenys una persona jurídica, la qual és Escal UGS -propietària de la planta-, és també motiu de declaració de complexitat, atesa la consideració d'investigada d'aquesta i dels membres del seu consell d'administració".

L'instructor d'aquesta causa, que ja ha superat els 13.000 folis, considera a més que la complexitat dels delictes investigats exigirà la "realització de perícies que impliquin l'examen d'abundant documentació o complicades anàlisis".

Això justifica, segons l'instructor, la declaració del cas Castor com a "causa complexa" i l'ampliació del termini màxim d'instrucció de 6 a 18 mesos.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También