Más de Ebre

Del Terreno: renovant la imatge ebrenca

Sofia Arques, Hernán en H i Pep Simó són els tres joves del Montsià fundadors de la marca Del Terreno

M. Pallás

Whatsapp
Sofia Arques, Hernán en H i Pep Simó a Amposta. FOTO: JOAN REVILLAS

Sofia Arques, Hernán en H i Pep Simó a Amposta. FOTO: JOAN REVILLAS

Transmetre l’orgull de ser de les Terres de l’Ebre però fer-ho amb una mirada actualitzada i optimista. Aquesta és la raó de ser de Del Terreno, una marca creada per tres joves ebrencs que ofereixen material com samarretes o bosses de roba amb missatges divertits, originals i sempre creatius i amb el dialecte ebrenc. Així es poden trobar il·lustracions i frases plenes d’humor com ‘Arròs, col i fesols’, ‘Ta tia la monja’ o ‘Pacallí, pacallà’ o ‘Poc suc’.

La base de les creacions, els dibuixos i missatges, són obra de l’artista ampostí Hernán en H. Completen l’equip de Del Terreno Pep Simó (comunicació) i Sofia Arques (comptabilitat i vendes).

"Alguns d’aquests dibuixos Hernán ja feia temps que els tenia, és un il·lustrador a qui li encanten les coses relacionades amb la cultura ebrenca. Amb un grup de Facebook anomenat Paraules Ebrenques va començar a fer dibuixos amb expressions d’aquí", explica al Diari Pep Simó. "Jo no el coneixia molt però a través d’un contacte vam quedar perquè ell volia fer-se una nova biografia per a la seua web i el vaig ajudar. Li vaig demanar el currículum i en veure tot el que havia fet, vam començar a parlar i vam anar quedant".

D’aquesta forma, "entre birra i birra", els joves van començar a veure la possibilitat d’estampar aquells missatges i il·lustracions en samarretes i així va nàixer Del Terreno.

A més de samarretes, també ofereixen bosses de roba, pòsters i punts de llibres.

"Som de les Terres de l’Ebre i estem orgullosos de ser-ho. Volem donar una visió moderna i actualitzada, que no es vege antiga, del nostre territori. I mostrar que parlar ebrenc també pot ser divertit i modern", expliquen els joves.

Exclusivitat

La marca prefereix la varietat a la quantitat i fa tirades curtes, amb màxim 100 samarretes. "Volem que la gent tinga la idea que això és exclusiu, que només hi ha unes poques. No volem ser el Zara de les Terres de l’Ebre. Preferim renovar i tenir moltes frases i missatges diferents a les samarretes".

Del Terreno és molt present a les xarxes socials com Facebook o Instagram i implica molt el públic a través d’elles i, de fet, alguns dissenys van portar-se a la realitat en veure la quantitat de likes que tenien.

Simó recorda que l’inici va ser possible a través d’un Verkami el maig del 2015, quan van poder reunir gairebé 2.500 euros. "No sabíem si aniria bé, però realment el Verkami t’ajuda a veure que vas pel bon camí, que la resposta de la gent és molt bona, i t’ajuda a tirar el projecte endavant, sobretot al principi, que és el més difícil".

A més de la pàgina web, alguns dels seus productes es poden trobar al Raconet del Xicago, a Sant Carles de la Ràpita, a la Botiga de l’Ebre, a Deltebre, i a la Botiga del Riu, a Amposta.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También