Deltebre desencalla el projecte de millora de la urbanització Riumar

L'obra ha de renovar la xarxa d´aigua i el clavegueram, construir pluvials, renovar el ferm i adequar voreres

19 mayo 2017 20:23 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Ple de Deltebre ha donat via lliure a la segona fase d’urbanització del nucli de Riumar, situat a la desembocadura de l’Ebre. Les obres suposen finalment una inversió d’1.588.775 euros, uns 211.000 euros menys del previst inicialment i que en un 61 per cent aniran a càrrec dels veïns de la urbanització, a través de contribucions especials.

Les obres, que es preveu que puguin arrencar després de l’estiu per acabar el 2017, preveuen dur a terme una intervenció integral a tota la zona afectada que consistirà a renovar el ferm, substituir la xarxa d’aigua potable, canviar les canonades, construir una xarxa d’aigües pluvials (per evitar inundacions quan plou), millorar la zona de passeig i de vianants, col·locar nou mobiliari urbà, plantar arbres i dignificar les zones verdes.

La primera fase d’urbanització es va dur a terme l’any 2009 però la segona i tercera fase han passat per diversos entrebancs des de l’any 2013. L’actual equip de govern va decidir retirar l’anterior projecte pel seu cost elevat i les mancances en la seva tramitació.

El ple ha aprovat ara de nou el projecte i les contribucions especials que hauran de pagar un total de 335 veïns, i que han passat de suposar el 84 per cent al 61 per cent de l’obra, segons destaca l’alcalde del municipi, Lluís Soler. El projecte es va aprovar per unanimitat mentre que les contribucions van comptar amb l’abstenció d’ERC i la CUP. Per a la portaveu de la CUP, Dayana Santiago, «falten mecanismes per poder fraccionar el pagament d’aquestes contribucions». Ara els veïns tenen un període per poder presentar-hi al·legacions.

Segons remarca Soler, aquesta és una obra molt necessària atès l’estat d’abandonament que presenta aquest nucli urbà, que compta amb un miler d’habitants tot l’any i que multiplica la seva població durant l’estiu. «Riumar és un diamant que cal polir, perquè es consolidi com a motor econòmic del municipi», afirma Soler.

El plenari també ha donat compte dels membres que configuraran el Consell de Riumar. En aquest sentit, el consell estarà integrat per 4 representants de CDC, 2 de CE-Socialistes, 1 d’ERC, 1 de PP, 1 de la Federació de Comerç i Turisme, 1 de l’Associació de Veïns de Riumar i, finalment, 1 del Club Nàutic de Riumar.

Renúncia

El plenari de Deltebre també ha acomiadat a la tinent d’alcalde de Dinamització Social i Participació Ciutadana, Carme Franch, atesa la seva renúncia al càrrec per motius personals. En el seu comiat, Franch va destacar que «ha estat un honor haver estat aquests anys formant part del consistori i un orgull haver format part de l’actual equip de govern».

Franch ha estat cinc anys formant part de l’Ajuntament de Deltebre, els primers quatre com a regidoria de CDC a l’oposició i, des del mes de juny, ocupant la tinença d’alcaldia de Dinamització Social i Participació.

Comentarios
Multimedia Diari