«Deltebre donarà al Delta la força que necessita»

«Un municipi que s’enlaira». Deltebre ha crescut molt en els darrers anys. Parlem amb el seu alcalde Lluís Soler, que va aconseguir la majoria absoluta a les eleccions

13 diciembre 2019 10:40 | Actualizado a 13 diciembre 2019 10:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Lluís Soler va aconseguir la majoria absoluta a les darreres eleccions municipals del mes de maig. Parlem amb ell dels projectes que s’estan emprenent a Deltebre.

És Deltebre la capital del Delta?

Sí, Deltebre és la capitalitat del Delta, on desemboca el riu, el que dona centralitat al Delta, que és la nostra idiosincràsia. Deltebre donarà al Delta la força que necessita. La nostra visió de futur i el nostre projecte és el d’un municipi que s’enlaira a gran velocitat per donar-li aquesta força, acció i prosperitat al Delta.

Tothom pot afirmar que Deltebre ha crescut moltíssim. Quins projectes teniu sobre la taula?

Els últims anys han suposat un punt d’inflexió. I hem tingut molta pressió fiscat. Creiem que la governabilitat d’un municipi no s’ha de fer mai des de la inèrcia, ja que això només porta a la ordinarietat, sinó que s’ha de buscar un punt d’equilibri entre el creixement, l’oportunitat i la qualitat de vida de les persones que hi viuen. Cada acció ha de tenir un sentit i una coherència que mire cap al futur. Estem assentant les bases per tal que Deltebre continue creixent els propers anys. Hem de dotar de força l’últim tram del riu Ebre, per això s’ampliarà el port esportiu. També treballem en els arranjaments de carrers, clavegueram i eficiència de recursos hídrics i de la xarxa d’ellumenat. Tenim 85 quilòmetres de carrers...Deltebre de cara als propers anys també ha de crear sòl indústrial, però no sols indústria, sinó aconseguir la implementació d’empreses enfocades a la part agroalimentària i del sector turístic. Per això és important posar en relleu el nucli de Riumar i donar tot el suport als emprenedors.

Quan s’aprovarà el nou POUM?

És un repte al qual, després de 25 anys, s’ha de donar resposta. Ha de donar solució a les problemàtiques i alhora generar noves oportunitats urbanístiques. Moltes vegades es cau en la política de poca alçada que dona pocs resultats. Nosaltres creiem en la política a llarg termini, hem de treballar per les noves generacions!

Deltebre s’ha girat al riu, i esteu treballant en el Parc Fluvial.

Sí, és una zona que estava totalment oblidada, i li hem de donar un punt de centralitat, també en l’àmbit turístic. Ja s’han aprofitat els baixos del pont amb el Centre Fluvial, que fa d’auditori. Ara hem iniciat els primers treballs del parc, serà un espai també per a concerts i cohesió social. Es complementarà amb una gran zona verda, una zona hotelera projectada i un aparcament d’autocaravanes. També cal dir que s’està recuperant un element clau del nostre poble: la barcassa, que es feia servir per creuar el riu abans que es construís el pont. Ara serà un escenari, i també hi haurà panells que informen de la seua importància i paper identitari.

També treballeu molt la ‘Imatge de poble’, amb una àrea a l’Ajuntament amb aquest nom.

Sí, la partida per a Imatge de Poble és de 1.300.000 euros, així que és un canvi i un increment molt important. Allà on no hi ha una bona imatge, hem de reconvertir-ho: fer manteniment de vial públic, jardineria, neteja d’aigües, arranjament de camins rurals...

Quin pes té el turisme a Deltebre?

El turisme és un dels nostres pincipals eixos. El 2014 es destinaven 52.000 euros. Ara, 175.000. Deltebre venia d’una economia molt lligada al sector primari i de la construcció i volem que el turisme tinga molt més pes, així com el sector agroalimentari. Hem de dotar-nos d’infraestructures i serveis òptims per ser destí d’un turisme de qualitat. També hem de treballar en la promoció, però no som un lloc turístic típic, sinó singular, fràgil, que vol créixer sosteniblement. També és necessària una certa pedagogia i conscienciació: el turisme ens pot donar moltes possibilitats.

Per què es van aturar les obres de la plaça de les Dones?

S’ha fet una modificació del projecte per incloure actuacions que quedaven a l’entorn, però fora de la plaça. S’inaugurarà el 8 de març, Dia de les Dones, i hi haurà una obra escultòrica.

Vostè és president de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques. En què pot beneficiar això el territori ebrenc?

Jo ho plantejaria a la inversa: significa que el Delta també té responsabilitats respecte al país.

Comentarios
Multimedia Diari