Deltebre inicia una auditoria interna dels comptes del consistori

Paral·lelament s'auditarà una trentena d'expedients d'anteriors mandats sobre els quals l'equip de govern té dubtes

19 mayo 2017 20:30 | Actualizado a 22 mayo 2017 07:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'Ajuntament de Deltebre començarà aquesta setmana els treballs d'una auditoria econòmica i financera de comptes, una auditoria de la gestió administrativa i una auditoria ètica en base els darrers anys de mandat. L'objectiu és dur a terme un anàlisi "precís i exacte de la realitat del consistori", "un diagnosi transversal sobre la situació actual de l'Ajuntament de Deltebre en tots els sentits", ha explicat l'alcalde Lluís Soler. De l'auditoria també se'n desprendran propostes de millora en la gestió i la transparència. L'empresa Crowe Horwath farà un informe DueDiligence i un forènsic per revisar una trentena d'expedients dels mandats anteriors que generen dubtes a l'equip de govern de CiU. Els resultats estaran llestos abans l'estiu.

A més de conèixer la situació econòmica i financera de l'Ajuntament de Deltebre, amb l'auditoria que s'inicia aquesta setmana s'analitzaran expedients d'obres públiques, de serveis, de subministrament, de responsabilitat patrimonial, entre altres, a través d'un informe DueDiligence i un informe forènsic. Segons Soler, l'objectiu és conèixer quines han estat les operacions i la transparència dels procediments i dels concursos en relació a una trentena d'expedients que s'han seleccionat. Sobre aquests casos, el grup municipal de CiU vol esclarir els dubtes que ja va denunciar públicament quan estava a l'oposició.

L'auditoria també revisarà els protocols i accions del consistori "per tal de fomentar la transparència, la participació ciutadana, l'atenció a la ciutadania i la contractació pública mitjançant una oficina local de contractació". L'alcalde de Deltebre ha destacat que es compleix, així, amb un dels seus principals compromisos electorals.

L'empresa encarregada de la revisió és Crowe Horwath, una empresa multinacional amb seu a Barcelona. Està previst que els treballs s'allarguin durant els propers tres mesos i que els resultats es coneguin abans de l'estiu.

Comentarios
Multimedia Diari