Deltebre iniciarà al setembre la urbanització dels carrers de Riumar

L'actuació s'ha adjudicat per 1,1 milions d´euros, dels quals el 61 per cent va a càrrec dels veïns i el 39, de l'Ajuntament

19 mayo 2017 18:36 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La segona fase d’urbanització del nucli de Riumar arrencarà el proper mes de setembre. El ple de l’Ajuntament de Deltebre ha aprovat l’adjudicació de l’obra a l’empresa TOP Proyectos y Contratas per un import d’1.145.030 euros, amb els vots favorables de CDC, CD-Socialistes i PP.

Aquesta actuació, que s’allargarà durant deu mesos, preveu dur a terme una intervenció integral en una part d’aquesta urbanització del Delta, que s’havia degradat força amb els anys. El projecte preveu renovar el ferm de carrers, substituir la xarxa d’aigua potable, canviar les canonades, construir una xarxa d’aigües pluvials, millorar la zona de passeig i de vianants, col·locar nou mobiliari urbà, plantar arbres i dignificar les zones verdes.

En total s’havien presentat 24 empreses en el marc d’un projecte que de 100 punts en presentava 93 d’objectius i només 7 que depenen d’un judici tècnic de valor.

En aquest sentit, l’alcalde de Deltebre, el convergent Lluís Soler, ha manifestat que «amb l’adjudicació posem fil a l’agulla i acabem amb una llarga història de despropòsits que han endarrerit la realització d’aquesta d’obra».

Soler ha recordat que amb l’entrada del nou govern municipal es va retirar l’anterior projecte, «atès que aquest plasmava un cost econòmic força superior, al voltant d’1.800.000 euros».

Del cost final de l’obra, l’Ajuntament es fa càrrec d’un 39 per cent, mentre que els propietaris assumeixen el 61 per cent. Un total de 335 veïns de la urbanització (que compta amb uns 1.200 habitatges) han de pagar contribucions especials, que depenen de la situació i extensió dels seus habitatges.

Satisfacció dels veïns

Després de la segona fase encara quedaran pendents dues més, segons explica al Diari el president de l’Associació de Veïns de Riumar, Juan Miguel Bellaubí, el qual es mostra satisfet perquè s’hagi desencallat aquesta actuació, que qualifica de «molt necessària».

L’entitat també ha destacat «l’actual aposta del consistori pel nucli urbà de Riumar», un dels punts més turístics del municipi, «on aquest estiu tenim una brigada especial de neteja de carrers, de les zones verdes, una neteja diària de les platges i un punt d’informació i atenció ciutadana», aquesta darrera una demanda de fa molts d’anys.

Segons detallen des de l’Associació de Veïns, el nucli de Riumar compta amb unes cent famílies residents tot l’any, mentre que a l’estiu la seva població es multiplica.

Comentarios
Multimedia Diari