Deltebre instal·la 823 plaques solars en equipaments municipals

A l’ajuntament, les escoles, el Centre Esportiu Delta, el Centre Cultural Delta i l’Espai Puntual

11 agosto 2021 09:10 | Actualizado a 11 agosto 2021 09:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Deltebre ha iniciat la instal·lació de 823 plaques fotovoltaiques en set equipaments municipals. El primer espai on s’han ubicat ha estat al mateix terrat de la seu consistorial. La inversió prevista és de 330.000 euros i ha de permetre que, durant els propers dotze anys de durada del contracte, s’assoleixi un estalvi net de 181.491 euros. Més enllà de l’estalvi econòmic, aquesta actuació també s’emmarca en les diferents accions que s’estan desenvolupant des de l’Ajuntament de Deltebre per neutralitzar l’emergència climàtica.

L’alcalde del municipi, Lluís Soler, assegura que Deltebre, amb la regressió que ja pateix actualment el delta de l’Ebre, és un dels municipis més afectats pel canvi climàtic. «Per això, més enllà de la nostra lluita contra la pròpia regressió, hem d’impulsar actuacions que ratifiquin el nostre compromís amb l’emergència climàtica i que siguin un exemple de bona governança», insisteix Soler.

La instal·lació d’aquestes plaques fotovoltaiques facilitarà que anualment es redueixin les emissions en 76.845 kg de CO2 i que hi hagi un estalvi energètic, també calculat anualment, que es xifra del voltant dels 400.000 kWh.

El regidor d’Imatge de Poble, Polítiques Ambientals i Platges, Joan Lucas, detalla des de les administracions s’ha de «ser conseqüents i donar exemple, impulsant actuacions que ens permetin contribuir a la reducció de les emissions i a tenir cura del nostra planeta i del medi ambient».

Lucas recorda que a hores d’ara, des de l’Ajuntament de Deltebre, s’està treballant també en la redacció de l’agenda d’acció climàtica.

Més enllà de la seu de l’ajuntament, aquestes 823 plaques fotovoltaiques també s’instal·laran al Centre Esportiu del Delta, el Centre Cultural del Delta, els col·legis públics de primària Sant Miquel, l’Assumpció i Riumar; i a l’Espai Puntual. Els treballs en aquests equipaments s’iniciaran la darrera setmana d’agost.

Comentarios
Multimedia Diari