Deltebre instal·la dos carregadors per a vehicles elèctrics

S’han ubicat a les portes de l’edifici municipal i a Riumar, en el marc d’un acord entre l’Ajuntament i Renault Terres de l’Ebre

05 marzo 2021 11:00 | Actualizado a 05 marzo 2021 11:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Coincidint amb el Dia Internacional per a l’Eficiència Energètica, que es celebra avui, l’Ajuntament de Deltebre ha presentat un acord decol·laboració amb Renault per facilitar l’ús del vehicle elèctric al municipi del Delta. Amb aquest acord, Deltebre disposarà a cost zero de dos carregadors elèctrics, ubicats a l’Ajuntament de Deltebre i al Consell de Riumar i que la ciutadania podrà utilitzar gratuïtament, i de dos vehicles, una Renault Kangoo i un Renault Zoe, cedits per un any per part de la companyia. L’alcalde, Lluís Soler, ha situat Deltebre com «un dels municipis amb més afectació per l’escalfament global». Per tant, considera, «hem d’estar plenament sensibilitzats i actius en totes aquelles actuacions que ens permetin fer una passa endavant en la lluita contra el canvi climàtic». Aíx, Soler ha avançat que també estan treballant en la creació de l’Agenda d’Acció Climàtica de Deltebre, «la qual volem que sigui un full de ruta inclusiu elaborat per totes i tots».

El conveni signat amb Renault, a banda dels carregadors i vehicles elèctrics, també projecta un concurs de fotografia amb diferents premis trimestrals i la transformació d’una Renault Tràfic personalitzada sota el nom ‘Delta Van’. El gerent del concessionari Renault de les Terres de l’Ebre, Jaume Garau, ha detallat que «amb aquesta actuació posem el nostre granet d’arena per conservar el Delta i preservar el medi ambient». Garau ha explicat que l’acció s’ha pogut dur a terme gràcies al suport de Renault i a la seva «responsabilitat social davant del temporal Glòria de l’any passat».

Per la seva banda, el regidor d’Imatge de Poble, Polítiques Ambientals i Platges, Joan Lucas, ha detallat d’altres accions plantejades de l’Ajuntament de Deltebre per millorar la sostenibilitat i lluitar contra el canvi climàtic, com el projecte d’instal·lació de més de 1.000 plaques fotovoltaiques en set equipaments municipals, que està en procés de contractació; el canvi d’enllumenat a LED de carrers del municipi i equipaments; les bonificacions en ordenances fiscals pel que fa a l’impost de circulació de vehicles elèctrics i vehicles híbrids, i també a l’autoconsum; així com les diferents campanyes de sensibilització que s’estan duent a terme en el marc de DeltebreRecicla.

Comentarios
Multimedia Diari