Deltebre instal·la una antiga barcassa com a escenari del Parc Fluvial del Delta

L’Ajuntament inicia les obres d’adequació de l’entorn del pont Lo Passador

27 noviembre 2019 16:24 | Actualizado a 27 noviembre 2019 16:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Deltebre ha iniciat les obres d’execució de la primera fase del Parc Fluvial del Delta. Es tracta d’un espai ubicat a l’entorn del pont Lo Passador que ha de permetre «seguir valoritzant uns terrenys que són estratègics per al desenvolupament del Deltebre futur i que han estat infrautilitzats durant molts d’anys», tal com ha detallat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler.

L’inici de les obres ha comptat amb un moment simbòlic: el soterrament parcial d’una de les barcasses que unia Deltebre i Sant Jaume d’Enveja. Està previst que la barcassa, una vegada llestos els treballs d’adequació corresponents, jugui un paper protagonista ja que es convertirà en escenari dels diferents espectacles o esdeveniments que es realitzin al Parc Fluvial.

La barcassa La Cava estarà acompanyada d’un plafó explicatiu que detallarà de manera gràfica la seva història, com a mitjà de transport que durant anys va connectar les dues ribes de l’Ebre al Delta abans de la construcció i entrada en servei del pont, al 2010.

El Parc Fluvial del Delta esdevindrà un punt de trobada de més de 5.500 metres quadrats per als veïns de Deltebre, i un espai on poder realitzar diferents esdeveniments lúdics i culturals. 

Està previst que les obres finalitzin durant el primer trimestre de l’any 2020. Tenen un cost de 199.896,64 euros, dels quals 160.000 se sufraguen amb una subvenció de la Diputació de Tarragona.  Així, l’actuació de la primera fase del Parc Fluvial del Delta tindrà un cost del voltant dels 40.000 euros per a la hisenda municipal. El pressupost 2020 també contempla una partida de 80.000 euros per acabar de complementar aquesta primera fase d’actuació.

Zona hotelera

Aquesta obra se suma a la del Centre Fluvial del Delta, inaugurada fa un any als mateixos baixos del pont Lo Passador, i a  l’embarcador David Casanova. Posteriorment, el Consistori seguirà treballant en aquest entorn, per a projectar una zona hotelera, de restauració i de comerç de gairebé 8.000 metres quadrats.«Volem que l’entorn del pont Lo Passador esdevingui un espai de projecció turística, cultural i de lleure per a Deltebre», afirma Lluís Soler. 

Comentarios
Multimedia Diari