Deltebre posa ordre a l'urbanisme en el 40è aniversari com a municipi

La complexitat urbanística d'aquesta població del Delta ha fet que els treballs els assumeixi directament la Direcció General d'Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat

19 mayo 2017 16:16 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Deltebre ha posat fil a l’agulla i treballa ja en la planificació d’un nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), document que ha de posar ordre al complex urbanisme local i definir el creixement en les properes dècades de la població, que enguany compleix el seu quarantè aniversari com a municipi independent.

La constatació d’aquesta gran complexitat urbanística, amb un nucli urbà molt disseminat i una construcció que va ser desordenada durant dècades, ha fet que sigui la mateixa direcció general d’Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat la que prengui les regnes dels treballs, que es desenvolupen de forma paral·lela al procés de participació ciutadana.

El ple municipal ha aprovat per unanimitat els criteris i objectius del POUM, que la setmana vinent agafarà més impuls amb l’inici de les trobades de participació ciutadana en els diferents nuclis i àmbits locals.

De moment, s’han celebrat ja reunions corresponents als diferents sectors del municipi (turisme, agricultura, comerç,..) i també està operativa la pàgina web www.deltebrefutur.cat, en la que els veïns poden fer les seves aportacions mitjançant enquestes i un mapa interactiu de localització.

L’actual govern local del PDeCat està en minoria i l’alcalde, Lluís Soler, destaca la importància també d’arribar a un consens amb els quatre grups de l’oposició, com ha passat ja amb l’aprovació dels objectius del document, aquesta setmana.

Actualment Deltebre es regeix per unes normes subsidiàries de l’any 1995 que han quedat totalment obsoletes, ja que fa una dècada es va intentar redactar un primer POUMque va fracassar per diferents problemàtiques al llarg del procés.

Segons detalla Soler al Diari, per una banda la nova planificació ha d’abordar els «microurbanismes», és a dir, «aportar solucions als problemes i greuges concrets que han patit els veïns a l’hora de construir al llarg dels anys».

Pel que fa a les línies més generals, el nou POUMvol donar resposta a realitats com les bosses de sòl no urbanitzable que hi a dins del nucli urbà; millorar la façana de la carretera TV-3454 que va a Riumar, per oferir una millor imatge turística;o obrir el municipi al riu Ebre, «ja que fins ara s’hi havia viscut d’esquenes»; segons apunta Soler. «No busquem grans creixements, sinó ordenar el municipi i donar solucions als veïns», afegeix l’alcalde.

L’objectiu del govern municipal seria que l’aprovació inicial del nou POUMes pogués dur a terme durant aquest 2017, coincidint amb la celebració dels 40 anys com a municipi independent. «Si el procés s’allarga més enllà del 2018, ho haurem de deixar per al següent mandat, per no coincidir amb la campanya electoral», apunta Soler.

Comentarios
Multimedia Diari