Deltebre reclama actuacions urgents per frenar els mosquits a Riumar

Veïns d’aquest nucli urbà situat a la desembocadura han fet una concentració per protestar i demanar solucions

19 julio 2017 17:32 | Actualizado a 21 julio 2017 10:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Deltebre reclama actuacions urgents i contundents al Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (Copate) per frenar la proliferació de mosquits que afecta aquest estiu el nucli de Riumar, a la desembocadura de l’Ebre. 

Aquesta proliferació ha causat moltes molèsties i queixes dels veïns, i suposa tot un maldecap per al sector turístic del municipi. Així, el passat dimarts  hi va haver una concentració veïnal a Riumar per tal de reclamar solucions. «És totalment intolerable que en plena temporada turística haguem de patir una allau descontrolada de la plaga de mosquit», afirma l’alcalde de Deltebre,  Lluís Soler. 

L’Ajuntament  recorda que és el Copate l’encarregat de dur a terme  el pla de lluita contra el mosquit a tot el Delta de l’Ebre i li reclama que es coordini de forma més efectiva amb el Parc Natural del Delta de l’Ebre,  per evitar aquesta problemàtica. I és que, tal i com ja va explicar el Diari, en les passades setmanes hi ha hagut una proliferació de mosquits a l’illa de Buda, arran de la inundació per part del Parc Natural de les pastures dels cavalls de la Camarga, que han acabat afectant de ple Riumar.  

Però actualment aquests terrenys ja estan secs. A més, s’han dut a terme diversos tractaments a l’Illa de Buda, que han permès reduir de forma important les poblacions, segons confirmen des del Copate.També  aquesta setmana es preveuen nous tractaments d’urgència per reduir les poblacions de mosquits adults i un altre per atacar les larves a la zona del Garxal, on s’ha produït una  inundació de zones litorals.  


A més, ahir va acabar el segon dels tractaments aeris que es duen a terme de forma preventiva al llarg de l’estiu als arrossars de les zones més properes als nuclis urbans de tot el Delta, per atacar una altra espècie diferent de mosquit. 

Amb tot, des del Consistori asseguren que a hores d’ara aquestes mesures  no estan produint els efectes necessaris per a la disminució de la plaga. Per aquest motiu,  reclamen nous tractaments. 

Comentarios
Multimedia Diari