Deltebre suspèn les Festes Majors 2021

La decisió s'ha pres per uninimitat del plenari. Un procés participatiu decidirà ara el destí de la partida de festes

29 julio 2021 15:25 | Actualizado a 29 julio 2021 16:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La preservació de la salut, el context actual de la pandèmia amb les restriccions que s’allargaran durant tot l’estiu i la corresponent alteració del format habitual d’actes com els bous i les nits de ball, han estat els factors preponderants del plenari municipal de l’Ajuntament de Deltebre per decidir, de manera conjunta entre tots els grups polítics, la suspensió de les Festes Majors per aquest any 2021.
Segons ha detallat l’alcalde, Lluís Soler, la decisió s’ha pres de manera acordada per la Junta de Portaveus i havent consultat a les diferents entitats implicades amb l’organització de les Festes Majors de Deltebre, com és el cas, entre d’altres, la Comissió de Festes, la Comissió de Bous o la Penya Taurina La Divisa. També s’ha acordat amb el Club Deportiu La Cava, organitzador de les Festes Majors de Sant Roc.  

"Durant tots aquests dies han estat moltes les persones i entitats que ens han mostrat la seva inquietud davant la possible realització de les Festes Majors, i demanant-vos valentia per a prendre decisions que demanen sortir de la inèrcia. I justament això és el que hem fet al plenari municipal, prendre decisions posant a les persones de Deltebre al centre de tot i pensant amb la seva salut", afirmà Soler. 

El portaveu d’ERC-Més Deltebre, Joan Alginet, ha explicat que “aquesta és una decisió de poble, coherent i sensata. Un acord que s’ha pres pensant amb les persones i tenint ben present a totes les famílies del nostre municipi que s’han vist o que es veuen afectades per la pandèmia”. Per la seva banda, el representant del PSC Deltebre, Aleix Ferré, ha detallat que “aquesta és una decisió encertada, que compartim per una banda, des del punt de vista sanitari, i per altra banda, per la pèrdua de l’essència de la festa major que al nostre municipi és sinònim de germanor i de compartir”.

Des del dia 21 de juny fins el 28 de juliol, Deltebre suma més de 270 contagiats, dels quals una setantena segueixen actius.

Ara s’iniciarà un procés de participació ciutadana per tal que els veïns i veïnes puguin decidir amb quina inversió, servei o prestació prefereixen invertir els diners corresponents a l’organització de les festes. 

Comentarios
Multimedia Diari