Deltebre xifra en 3,3 milions els danys dels temporals a la seva costa

La CUP denuncia que l´actuació d´urgència per construir un mur de protecció a la Marquesa no ha servit de res i s´ha saltat totes les tramitacions ambientals

19 mayo 2017 16:37 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de Deltebre xifra en 3,3 milions d’euros els danys que els dos últims temporals han causat a la costa del municipi i reclama al Ministeri d’Agricultura i Medi Ambient que n’assumeixi la reparació. El govern municipal ha elaborat un nou informe, que se suma al que ja va redactar el passat mes de desembre i que quantificava els primers danys en 1,4 milions. Ara els problemes s’han concentrat de nou a la zona de la platja de la Bassa de l’Arena, la platja de la Marquesa i el camí d’accés al Fangar, concretament la zona en la qual no s’havia actuat en l’anterior temporal, així com el camí final de la platja de Riumar i l’entorn de la pròpia platja.

El consistori vol que el Ministeri destini la corresponent partida econòmica per regenerar les platges, aportar sorra i substituir les passarel·les preexistents. També reclama que es reforcin els accessos al Fangar, al tram final del nucli de Riumar i garantir l’accés a la bocana de l’Ebre, regenerant els espais afectats com cultius, construccions i desguassos.

El ple de l’Ajuntament ha ratificat els decrets d’alcaldia aprovats per a realitzar l’actuació d’emergència a la platja de la Marquesa, l’acord corresponent de la junta de govern local, l’aprovació dels informes tècnics en relació als danys soferts a la costa de Deltebre i la sol·licitud d’ajuda econòmica al Ministeri de Medi Ambient.

També se sol·licita una reunió en caràcter d’urgència amb la Secretaria d’Estat de Medi Ambient per tal d’abordar les actuacions imminents a dur a terme a conseqüència del temporal i definir el pla d’acció contra la regressió.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha manifestat que «és el moment que es realitzin les inversions adequades per, en primer lloc, regenerar els danys causats pels darrers temporals i, en segon lloc, per preservar i contenir el delta de l’Ebre».

Els acords es van aprovar amb els vots dels regidors del PDECat (al govern), i de Compromís d’Esquerres, ERC i PP.

La CUP hi va votar en contra per la impossibilitat de votar separadament sobre les mesures urgents a la zona de la Marquesa, a les que s’oposen.

Els cupaires demanen a l’alcalde que deixi de destinar recursos públics a reforçar el mur de pedra costaner d’aquesta zona del litoral deltebrenc per fer front als efectes del temporal a la costa del delta de l’Ebre. Els anticapitalistes denuncien que les mesures urgents adoptades pel govern municipal del PDECat, amb una inversió inicial d’uns 100.000 euros a finals de l’any passat, «no han servit de res» a l’hora de garantir la integritat i la seguretat de l’accés a la península del Fangar i el restaurant ‘Los Vascos’. A més, la regidora de la CUP de Deltebre, Dayana Santiago, ha recordat que aquestes obres s’han «saltat totes les tramitacions ambientals».

Comentarios
Multimedia Diari