Demanen 5 anys per a tres acusats d'una partida de 2,6 tones d'haixix

Les dues embarcacions vanser detectades perun equip de radarsde què disposa laGuàrdia Civil

19 mayo 2017 23:27 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Servicio Integral de Vigilancia Exterior (SIVE) de la Guàrdia Civil, implantat, entre altres coses, per lluitar contra el tràfic il·legal d’haixix en embarcacions procedents de les coses del Marroc, va interceptar al maig de l’any passat dues llanxes que desembarcaven 2,6 tones d’haixix en una zona situada a cavall dels termes municipals de l’Ametlla de Mar i el Perelló. Ara, la Fiscalia de l’Audiència Provincial de Tarragona demana cinc anys de presó per als acusats, tres ciutadans búlgars, per a qui també se sol·licita el pagament de set milions d’euros de multa. El judici se celebrarà properament a l’Audiència Provincial de Tarragona.

En l’escrit d’acusació del Ministeri Públic, al qual ha tingut accés el Diari, s’apunta que cap a dos quarts de dotze de la nit del 4 de maig de l’any passat agents de la Guàrdia Civil del SIVE efectuaven servei de vigilància i control per a la repressió del tràfic il·lícit d’estupefaents que poguessin transportar fins a les costes de Tarragona.

Al voltant d’un quart d’una de la matinada del dia següent, els guàrdies van localitzar dues embarcacions semirrígides, de quatre metres i mig de mànega, sospitoses de transportar droga. Els agents van efectuar un seguiment fins que es van apropar a terra, a la platja coneguda com l’Àliga. Dos dels acusats, Stamen Ivanov i Valko Nychev N., viatjaven a les embarcacions per efectuar el desembarcament. A la platja els esperava el tercer acusat, Milcho Dovreb S. junt amb una altra persona –no identificada– , que pretenien introduir la droga en dos vehicles per a la seva posterior distribució a Espanya.

 

Fugida

En adonar-se de la presència dels agents, els acusats van intentar fugir. Dos es van tirar al mar, sent finalment detingut Stamen Ivanov i Volko es va escapar. Per la seva part, Milcho va intentar fugir en un vehicle BMW X5, però fou interceptat, sense poder detenir la resta de la banda, que va marxar en un vehicle Jeep Cherokee. El conductor va intentar atropellar un agent, per la qual cosa els seus companys van efectuar diversos trets. Valko fou detingut el 7 de maig al seu domicili de Cambrils. Els tres estan en presó preventiva.

A l’interior de l’embarcació, del BMW així com a la platja –sobre l’arena i preparats per ser introduïts als vehicles– van ser trobat vuit embalums, que contenien 84 fardells amb diferents inscripcions i d’una puresa que va del 7,3 al 24 per cent. La droga pesava 2.670 euros, amb un valor al mercat de 4.183.890 euros.

Comentarios
Multimedia Diari