Demanen dos anys i mig de presó per posar verí en un espai natural de Tortosa

Dos gossos van resultar intoxicats i un d’ells va morir. També col·locà un parany

16 agosto 2021 17:50 | Actualizado a 17 agosto 2021 05:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un home que presumptament va col·locar paranys i verí en un espai natural protegit del terme municipal de Tortosa, causant la mor d’un gos i la intoxicació d’un altre. s’enfronta a dos anys i mig de presó, inhabilitació especial per a professió o ofici relacionat amb la caça durant quatre anys i el mateix període per poder caçar o pescar. Se li decomissen les arts il·legals de caça per a la seva destrucció. I en concepte de responsabilitat civil haurà d’indemnitzar la propietària dels gossos amb 150 euros per les despeses d’adopció de la gossa morta; 557,81 per la despesa d’assistència veterinària dels dos gossos i 2.000 pels danys morals. Així ho demana el fiscal en el seu escrit d’acusació contra un ciutadà espanyol. El judici tindrà lloc en una data encara per concretar en un dels dos Jutjats del Penal de Tortosa.

El processat és un home de 73 anys i sense antecedents penals. Té una finca rústega al terme municipal de Tortosa, dins l’espai natural protegit Serra de Cardó-Boix, i inclòs dins la Xarxa Natura 2000. La Fiscalia relata que l’encausat, entre el 29 de juliol i el 12 d’agost de l’any passat, de manera reiterada, ·amb la intenció d’atemptar contra la fauna salvatge i domèstica», va col·locar a la seva finca una llaç metàl·lic sense topall –trampa no selectiva y prohibida per la Ley 42/2007 del Patrimonio Natural y de la Biodiversidad– y paranys impregnats amb Aldicarb. Es tracta d’una substància altament tòxica per a les aus i mamífers. La seva utilització i comercialització està prohibida a la Comunitat Europea des de 2007.

En una zona accessible

Els paranys estaven col·locats en una zona accessible i totalment esposada a la fauna i a les persones en general, recalca el Ministeri Públic. Com a conseqüència d’això, a les deu del matí del 29 de juliol de l’any passat, una dona passejava per la zona en companyia de les seves dues gosses, que anaven soltes. Es van endinsar a la finca de l’acusat. Una vegada allí, van ingerir algun dels paranys amb verí posat per l’acusat. Van resultar greument intoxicades. Una d’elles va morir tot i el tractament veterinari que va rebre d’urgència. Segons l’informe veterinari, la gossa va morir per intoxicació amb Aldicarb, la qual cosa provoca agonia i patiment molt sever. L’altra animal, en canvi, va aconseguir recuperar-se en la seva totalitat.

El processat va consignar a disposició de la perjudicada 707 euros al compte del jutjat en data 19 de febrer d’enguany.

Comentarios
Multimedia Diari