Demanen pena de multa per caçar amb barraca

L’acusat utilitzava un reclam elèctric i tenia 85 trampes malla per fer captures. Tenia deu ocells vius

17 enero 2021 17:19 | Actualizado a 17 enero 2021 17:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El fiscal demana el pagament d’una multa de 2.160 euros per a un home acusat de caçar amb el mètode de la barraca a Ulldecona. A més a més, el Ministeri Públic sol·licita que durant dos anys estigui inhabilitat per professió u ofici relacionat amb la caça perquè el considera autor d’un delicte relatiu a la protecció a la flora i la fauna. El cas arribarà a judici al Jutjat del Penal de Tortosa.

L’acusat és un ciutadà espanyol sense antecedents penals. Segons la Fiscalia, a les 23.50 hores del 15 d’octubre de 2019 els agents rurals es trobaven inspeccionant l’activitat cinegètica a una àrea privada de caça situada al paratge Valentins, al terme municipal d’Ulldecona. 

Els agents van comprovar com l’acusat estava caçant pel mètode de barraca amb reclam elèctric, utilitzant un reproductor específic del cant del tord per atreure aus. I tenia 85 trampes malla per a la captures. Els agents van veure que havia capturat nou tords i una merla, que estaven vius.

El Ministeri Públic recorda que la barraca és un mètode no selectiu de caça i que no està permès per la llei. A més a més l’acusat no tenia llicència de caça ni permís per poder-ho fer en aquella àrea privada de caça. Per això també es demana el decomís del material intervingut.

Comentarios
Multimedia Diari