Demanen quatre anys de presó per un atropellament mortal a Tortosa

La víctima tenia 19 anys i anava en bicicleta. L’acusat va donar positiu en alcoholèmia

21 noviembre 2021 07:40 | Actualizado a 21 noviembre 2021 08:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un home que conduïa amb alcoholèmia positiva va atropellar mortalment un ciclista a una carretera de Tortosa l’any passat. Ara, la Fiscalia li demana quatre anys de presó per un delicte contra la seguretat vial per conduir un vehicle sota la influència de l’alcohol i per homicidi per imprudència greu.

L’accident va tenir lloc a les 22.25 hores de l’1 de juliol de l’any passat. L’acusat circulava al volant d’un vehicle Toyota Land Cruiser per la carretera T-301, que uneix Tortosa amb Benifallet a través de Tivenys. Segons la Fiscalia, ho feia tenint disminuïdes les seves facultats psicofísiques per a una normal conducció a l’haver ingerit begudes alcohòliques.

L’acusat circulava sentit Benifallet. En aquells moments, pel voral del carril en sentit contrari (cap a Tortosa) anaven dos ciclistes amb bicicletes tot terreny. Ambdós circulaven sense fer ús d’un casc de protecció homologat, sense utilitzar armilla ni cap altre element reflectant i amb roba fosca. La víctima, de 19 anys, no portava cap enllumenat a la seva bicicleta i el seu company anava amb una llum vermella a la part posterior i a la part de davant feia servir la llanterna del seu telèfon mòbil per il·luminar la carretera i amb dos adhesius reflectants als pedals.

Els dos ciclistes anaven un darrere l’altre –el segon era la víctima–. Ho feien per l’interior de la doble línia contínua separadora del voral i el carril, existint entre ambdues línies una distància d’uns 40 centímetres d’amplada.

A l’alçada del punt quilomètric 2, després d’un canvi de rasant, l’acusat va iniciar una maniobra d’avançament d’un vehicle, maniobra que es trobava permesa en aquell tram, un avançament que es feu a una velocitat superior als 80 km/h, que era el límit permès.

L’acusat, relata la fiscal, quan es trobava a pocs metres del vehicle de davant el va avançar, una maniobra que la va fer d’una forma «brusca i molt ràpida». Quan encara estava avançant, sense canviar les llums de curtes a llargues, es va trobar sobtadament amb els dos ciclistes. El primer va esquivar la col·lisió però no el segon, xocant-hi frontalment el vehicle. Aquest va continuar circulant, reincorporant-se al seu carril, mentre arrossegava la bicicleta. Per la seva part, el ciclista va sortir projectat, impactant el seu cos contra la zona frontal, capó i lluna davantera del vehicle, per acabar xocant contra la carretera.

El conductor va ser sotmès pels Mossos d’Esquadra a la prova d’alcoholèmia. Primer va donar una taxa de 0,44 i 0,42 a la segona –el límit és 0,25–. Les agents li van detectar clarament un olor a alcohol, variacions sobtades de comportament o estat d’ànim, rostre molt vermellós i suat, mostrant inicialment una actitud poc col·laboradora a realitzar la proba, arribant-se a llençar a terra com si s’hagués desmaiat i perdut la consciència, etc.

L’acusat no té antecedents penals, però administrativament arrastra diverses sancions en els darrers deu anys: dues per conduir amb alcoholèmia positiva, una per portar plaques de matrícula no ajustades a les prescripcions reglamentàries, una per conduir sense els dispositius d’enllumenat i senyalització òptica reglamentària i dues per excés de velocitat.

Comentarios
Multimedia Diari