Denunciada una granja per mala gestió dels cadàvers, que atreien voltors

Van morir electrocutats

06 mayo 2020 09:27 | Actualizado a 06 mayo 2020 09:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una patrulla dels agents rurals del Baix Ebre va denunciar una granja de la comarca per realitzar una mala gestió dels cadàvers que originava la pròpia activitat. Això va fer atraure alguns voltors –que sobrevolen els cadàvers en descomposició en busca d’aliment-, que van morir electrocutats.

Els fets van passar la setmana passada. Els agents rurals van actuar després de ser alertats pel guarda de l’àrea privada. Una patrulla es va desplaçar fins a l’indret. Va observar que havia un contenidor amb restes de cadàvers completament destapat, quan la normativa de Sanitat Animal indica que han d’estar tapats quan es tracta de granges. El motiu és que pot provocar la transmissió de malalties entre els animals.

Electrocució
El fet que estiguessin destapats provocava que els voltors s’hi haguessin apropat, provocant la mort de cinc d’ells electrocutats perquè el contenidor estava a tocar d’un pal elèctric.
Actualment, els voltors es troben en època reproductora i, previsiblement, això també afectarà els polls, van indicar al Diari fonts dels agents rurals. Les mateixes van explicar que no és un cas únic al Baix Ebre sinó que se n’han trobat d’altres.
 

Comentarios
Multimedia Diari