Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Denunciat un home per usar raticida per matar conills

Agents Rurals han enxampat un veí de la comarca del Baix Ebre que posava aquest verí en una finca.

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge del verí confiscat pels Agents Rurals en aquesta finca del Baix Ebre.

Imatge del verí confiscat pels Agents Rurals en aquesta finca del Baix Ebre.

Els Agents Rurals de la Generalitat han denunciat a una persona de la comarca del Baix Ebre per utilitzar raticida per matar conills. Els agents han informat a la Fiscalia de Medi Ambient d'aquesta pràctica que podria comportar al investigar possibles responsabilitats penals.

Segons informen els Agents Rurals aquest verí només està autoritzat per l'eliminació de rates i ratolins, i mai en el medi natural, tal i com ho feia aquest veí.

Cal recordar que l'aplicació il·legal de verins a la natura pot tenir efectes molt negatius com ara introducció a la cadena tròfica, mort d’espècies protegides com ara els depredadors que ajuden a controlar plagues rosegadors o afectacions a la salut humana, recorden els agents rurals.

La finca on s'ha detectat la infracció està inclosa dins zona catalogada d'especial gestió per la gran abundància de conills i els conseqüents danys que causen aquests hervívors a l'agricultura.

Per controlar la seva proliferació, el DARP dona autoritzacions excepcionals per a mètodes alternatius legals.

Temas

Comentarios

Lea También