Denunciats els responsables d'una empresa de transport d'Amposta per duplicar les matrícules de camions

Investiguen dos homes, de 42 i 20 anys, per cinc delictes de falsificació documental continuada

26 marzo 2018 15:02 | Actualizado a 26 marzo 2018 15:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El jutjat d’Amposta investiga dos veïns de la ciutat, de 20 i 42 anys, responsables d’una empresa de transport, per utilitzar plaques de matrícula i nombres de bastidor falsificats en vehicles pesants de transport de mercaderies. La Guàrdia Civil va denunciar-los per cinc suposats delictes de falsedat documental continuada després de detectar en un aparcament d’Amposta un camió que utilitzava gasoil ‘B’ bonificat –l’ús dels qual està prohibit per als vehicles que es dediquen al transport. 

Els agents van descobrir el suposat frau durant la visita a la seu social de l’empresa, on el conductor els va dir que es trobava la documentació del vehicle, que va quedar immobilitzat. Des de l’exterior van veure que un vehicle pesant tenia les mateixes plaques de matrícula que l’immobilitzat poc abans. Després d’obtenir l’ordre judicial, el passat dia 16 els efectius de l’institut armat van trobar a la seu de l’empresa dos camions de transport de mercaderies amb alteracions en el nombre de xassís, després que haguessin estat retirades les plaques originals corresponents al nombre de bastidor.

Addicionalment, en una zona reservada del taller van descobrir 21 plaques de matrícula, pertanyents a altres vehicles, així com diverses plaques amb nombre de bastidor, materials per a la instal·lació i un dipòsit  amb 4.000 litres de gasoil bonificat, que va quedar precintat. A partir d’aquests elements, els investigadors van intentar localitzar els vehicles originals als quals havien duplicat les plaques de matrícula: un d’ells pertanyia a una altra empresa de Deltebre aliena als fets investigats.

Els dos homes van declarar en qualitat d’investigats com a suposats autors de cinc delictes de falsificació documental continuada davant del jutjat de guàrdia d’Amposta. A més, durant l’escorcoll, la Guàrdia Civil va detectar diverses infraccions administratives tramitant vuit denúncies: dos per infraccions tributàries relacionades amb la Llei d’Impostos Especials; tres per la Llei de Seguretat Industrial; i tres en matèria de residus. Les sancions per aquests fets podrien superar el milió d’euros, segons l’institut armat.

Comentarios
Multimedia Diari