Tres denunciats a Ulldecona i la Sénia per caçar tords amb el mètode prohibit de la barraca

Aquest mètode provoca que els ocells (principalment el tord),  en escoltar els reclams, es dirigeixen cap als arbres i queden atrapats amb les tiges i posteriorment cauen al terra, per la qual cosa poden ser atrapats sense cap tipus d’esforç

29 octubre 2019 11:53 | Actualizado a 30 octubre 2019 11:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Agents dels Mossos d’Esquadra, pertanyents a la Unitat Regional de Medi Ambient de les Terres de l’Ebre, han dut a terme en els últims dies controls sobre la caça en barraca, un mètode cinegètic prohibit per la normativa però que encara es practica de forma residual en diverses zones del sud del territori. 

Arran d’aquests controls, els Mossos han denunciat a la comarca del Montsià tres persones i han intervingut un total de quatre reclams electrònics. En concret i segons ha pogut saber el Diari, dues de les denúncies es van dur a terme a Ulldecona i la tercera a la Sénia. 

Aquest mètode de captura d’ocells, principalment tords,  consisteix en l’adequació d’arbres (oliveres i garrofers)  on es col·loquen tiges d’espart o similars impregnades d’una substància adhesiva coneguda com a vesc. A més a més, juntament amb aquests arbres es col·loquen també reclams electrònics, amb l’objectiu d’incrementar el nombre de captures. 

Els ocells, en escoltar els reclams, es dirigeixen cap als arbres i queden atrapats amb les tiges i posteriorment cauen al terra per la qual cosa poden ser atrapats sense cap tipus d’esforç. Es tracta d’un mètode prohibit ja que es considera massiu i no selectiu, ja que hi poden quedar atrapades aus tant d’espècies cinegètiques com protegides. 

 Aquest tipus d’activitat prohibida per la normativa pot comportar des de infraccions administratives segons el Decret Legislatiu 2/2008 amb el qual s’aprova la Llei de Protecció dels Animals, fins a responsabilitats penals d’acord amb el Codi Penal vigent, segons han recordat els Mossos d’Esquadra.

Comentarios
Multimedia Diari