Denuncien a Horta un conductor temerari que quintuplicava la taxa d’alcoholèmia permesa

Els Mossos d'Esquadra han denunciat penalment un home de 30 anys, de nacionalitat romanesa i veí d’Horta de Sant Joan (Terra Alta), com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària per conduir mentre quintuplicava la taxa d’alcoholèmia permesa.

30 mayo 2017 15:12 | Actualizado a 25 noviembre 2017 17:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Mossos d'Esquadra han denunciat penalment un home de 30 anys, de nacionalitat romanesa i veí d’Horta de Sant Joan (Terra Alta), com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària per conduir mentre quintuplicava la taxa d’alcoholèmia permesa.

El fets van ocórrer el passat 28 de maig, a les 22:30 hores, quan ens van alertar que un vehicle circulava temeràriament pel casc urbà de la població d’Horta de Sant Joan. Un cop personats a la població, els agents van localitzar al mig d’un carrer un vehicle, el conductor del qual era incapaç d’efectuar cap maniobra degut al seu important estat etílic.Tot seguit, el conductor va ser sotmès a les proves de detecció d’alcoholèmia i va donar un resultat d’1.46 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, quasi sis vegades superior a la taxa permesa que és de 0,25.

L’home, que no va acreditar tenir permís de conduir, va ser denunciat penalment per conduir sota efectes de begudes alcohòliques i el vehicle va quedar immobilitzat mitjançant un parany.

Als voltants de les 09:30 hores de l’endemà, 29 de maig, el mateix conductor va trencar el parany que immobilitzava el vehicle i el va conduir fins el seu domicili. Per aquest motiu se’l va denunciar administrativament per una infracció greu per desobediència als agents de l’autoritat en virtut de la L.O. 4/2015.

El conductor s'enfronta a una pena que aniria entre 3 i 6 mesos de presó o entre 6 i 12 mesos de multa o treballs en benefici de la comunitat no inferior a 31 dies ni superior a 90, i en tot cas, a la privació per conduir vehicles a motor entre 1 i 4 anys, pel que respecta a la conducció sota els efectes de l’alcohol amb taxa superior a la permesa.

Pel que fa a la possible imputació de no tenir permís de conducció, en el cas de comprovar-se que no ha disposat mai de cap tipus de permís, s'enfrontaria també  a una pena de presó entre 3 i 6 mesos o amb multa de 12 a 24 mesos o treballs en benefici de la comunitat entre 31 i 90 dies.

En quan a la denuncia per desobediència als agents de l’autoritat segons la L.O. 4/2015 aquesta pot comportar una multa de 601 € a 30.000 €   .

Comentarios
Multimedia Diari