Denuncien la falta de mossos de trànsit al nord de l'Ebre diumenge passat

La Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya envia una carta de queixa al director dels Mossos, Albert Batlle

19 mayo 2017 23:29 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els Mossos d’Esquadra van deixar les comarques de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta sense cap efectiu de trànsit durant una part de diumenge. Així ho denuncia la Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya (USPAC), que ha enviat una carta de queixa al director general dels Mossos d’Esquadra, Albert Batlle.

Segons denuncien des d’aquest sindicat, les dues patrulles destinades diumenge al sector de trànsit de Móra d’Ebre van ser enviades a les Cases d’Alcanar, a la comarca del Montsià, per dur a terme controls d’alcoholèmia a la carretera N-340, al límit entre les demarcacions de Castelló i Tarragona.

Es dóna la circumstància que el cap de setmana passat es va celebrar el Carnaval de Vinaròs, molt multitudinari i que atreu any rere any milers de persones de les dues ribes del riu Sénia.

«Aquest fet va provocar que les comarques de la Ribera d’Ebre i Terra Alta es quedessin sense cap agent de trànsit operatiu durant un mínim de cinc hores, ja que les patrulles es trobaven a uns 80 quilòmetres del seu sector», comenten des de la USPAC.

«Aquesta situació no es pot permetre, ja que el temps de reacció de les patrulles era d’una hora si s’hagués produït alguna incidència al nord de les Terres de l’Ebre», afegeixen al sindicat.

La carta a Albert Batlle recorda que la feina dels agents de trànsit dels Mossos d’Esquadra és «ajudar i donar assistència a tots aquells ciutadans que la requereixin, sigui per una avaria o per un accident; estar present a les carreteres dels sectors pertinents, mitjançant patrullatges dinàmics, i fer els diferents controls de trànsit planificats».

Segons els representants del sindicat, aquesta situació no és el primer cop que es dóna al territori. Així, denuncien que els comandaments del cos «es preocupen més per l’estadística que per la seguretat dels ciutadans».

Comentarios
Multimedia Diari