Denuncien la 'passejada' d'un bou manso a Santa Bàrbara

L'entitat Nova Eucària considera que s'ha vulnerat la llei de regulació de les festes tradicionals amb bous

15 julio 2020 10:48 | Actualizado a 15 julio 2020 11:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Nova Eucària denuncia la presumpta vulneració de la llei reguladora dels correbous per l'acte amb un bou celebrat a Santa Bàrbarà (Montsià). Segons informa l'entitat animalista, la decisió que va prendre l’Ajuntament de passejar un manso dissabte passat, advertit i anunciat com a "acte taurí", no està regulat al reglament com una modalitat taurina segons el que recullen els articles 2, 4 i 5 de la Llei 34/2010, de l’1 d’octubre, de regulació de les festes tradicionals amb bous. És per això que ha decidit denunciar-ho al Departament d’Interior, a qui s’ha demanat mesures cautelars per anul·lar la repetició del mateix acte que tindrà lloc aquest dimecres a la mateixa població, així com l’aplicació de l’expedient sancionador corresponent.

Tanmateix, s'ha traslladat l’escrit de denúncia i s’ha mantingut conversa amb el gabinet del conseller Damià Calvet, que, segons apunta l'entitat, coneix la tasca realitzada per part de la Coordinadora per l’Abolició dels Correbous de Catalunya (CACC).

D’altra banda, des de la CACC s’ha efectuat una comunicació oficial al consistori local per demanar que rectifiquin i emetin una comunicació pública informant sobre la decisió d’anul·lar l’acte d’aquest dimecres. Nova Eucària insisteix que "és il·legal" i que "suposa una humiliació pública on el bou pateix estrès, fet que posa en risc a la ciutadania, també davant la pandèmia de la covid-19 que, no podem obviar, segueix activa i rebrotant", exposa, a través d'un comunicat.

De moment, l'entitat animalista afirma que l’única resposta rebuda ha estat per part del mateix alcalde planer, Antonio Ollés: "Passejar un manso no és una activitat pròpiament taurina, sinó ramadera. Abans de dur-la a terme vam contactar amb Delegació del Govern i Mossos i en cap moment ens van dir que aquesta activitat no estigués permesa. Comptem amb el permís de departament d'Agricultura, per tant no entenem perquè una Coordinadora aliena al territori ens demana que anul·lem un acte de les nostres Festes Majors minimitzades", ha dit l'alcalde, segons reprodueix Nova Eucària, en el seu comunicat.

 

Comentarios
Multimedia Diari