Denuncien la ‘saturació’ de l’hospital Verge de la Cinta durant l’estiu

La direcció del centre sanitari de referència a l’Ebre admet que l’ocupació és alta però nega cap sobresaturació 

24 julio 2017 16:02 | Actualizado a 17 noviembre 2017 16:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La secció sindical de CATAC/CTS a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa ha denunciat la «sobresaturació» que viu el centre sanitari de referència a les Terres de l’Ebre de nou aquest estiu, «amb plantes tancades i manca de personal». Així,  han notificat al gerent de l’Institut Català de la Salut (ICS) a les Terres de l’Ebre, Carlos Tobar, els efectes negatius que, al seu parer, està tenint en el servei el tancament de dues plantes aquests dos mesos d’estiu, concretament les d’Especialitats i Especialitats II, tenint en compte l’augment de població que hi ha al territori pels estiuejants a la zona de costa.

 «Això genera l’augment en llistes d’espera en diferents intervencions quirúrgiques, l’ingrés de pacients a plantes que no corresponen a l’especialitat per la qual són atesos, així com un col·lapse d’urgències, ja que la majoria de vegades s’està pendent de les altes per poder ingressar nous pacients», afirmen des del sindicat sanitari. 

L’altre gran maldecap endèmic, segons destaques des de CATAC, és la manca de personal durant l’estiu, amb una plantilla «sota mínims». Es tracta, addueixen, d’una situació «insostenible» que obliga a posar en pràctica una «improvisació» de reforços diària en funció del nombre de pacients. «El personal ens manifesta la sobrecàrrega i angoixa de treballar en aquestes condicions, sobretot els caps de setmana, quan es veu disminuït tot i que les càrregues de feina són les mateixes», relaten en un comunicat. 

També insisteixen que  les baixes del personal no es cobreixen al cent per cent, fet que genera «voluminoses reprogramacions en diferents serveis» i provoca que el treballador assumeixi «sobrecàrregues laborals cròniques».

Tot plegat, conclouen, té com a conseqüència l’anul·lació i «reprogramació contínua de proves diagnòstiques» i visites als pacients, sense que molts cops existeixi una nova data de reprogramació per causes «alienes» als mateixos treballadors, siguin baixes, avaries de màquines o tancament de gabinets.

Des de la direcció de l’Hospital Verge de la Cinta es confirma al Diari que aquest estiu hi ha una planta tancada al centre per obres, mentre que en una segona la supressió no ha estat sencera, sinó només de deu llits. «En cas de ser necessari, un equip d’infermeria està preparat per obrir ràpidament  llits», remarquen, tot incidint en el fet que l’ocupació a l’hospital està sent alta aquests dies, «però en cap cas podem parlar de saturació». 

Comentarios
Multimedia Diari