Denuncien l’enverinament de gats a colònies controlades a Ginestar

Els animals sovint han estat esterilitzats prèviament amb recursos propis d’entitats com Progat, que en tenen cura de forma voluntària

29 septiembre 2020 09:40 | Actualizado a 29 septiembre 2020 09:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Progat Ginestar ha denunciat l’enverinament d’una gata d’una de les colònies controlades al municipi. La gata havia estat recentment esterilitzada amb recursos propis de l’entitat, qui també denuncia que l’any passat fins a 20 gats van ser enverinats.

Les colònies són un grup de gats lliures controlats per entitats com Progat que, sovint sense subvencions, amb molt pocs recursos i la feina de voluntaris, alimenten els animals amb pinso (per evitar embrutar la via pública amb altres aliments) i hi apliquen el sistema CER, de captura, esterilització i retorn. D’aquesta forma, esterilitzen els animals, en tenen cura si estan malalts, i les colònies creixen de forma sostenible. Per a moltes persones són solament gats de carrer, però per a aquestes entitats són gats amb nom propi i una història i una atenció i cura al darrera. Cal recordar que els gats també actuen molt favorablement en el control de rates i ratolins de la via pública i amb les seues esterilitzacions desapareixen olors, baralles i crits propis d’èpoques de zel.

«Hi ha molts gats i de moment hem pogut esterilitzar 9, però ara una gata ha aparegut assassinada i estem indignades», explica la presidenta de Progat Ginestar, Mireia Segarra.

No és la primera vegada que apareixen gats de colònies controlades enverinats en altres municipis del territori. També Progat Tortosa ha denunciat l’abandonament de múltiples cadellades en els darrers dies. Fins i tot uns gatets van aparèixer dins d’una bossa de plàstic.

Les entitats recorden, un cop més, la importància d’esterilitzar els animals per evitar cadellades no desitjades i, en conseqüència, animals que poden acabar malvivint. Es tracta d’un acte de responsabilitat ciutadana.

Els gats són animals protegits per la Llei de protecció dels animals de la Generalitat. El seu enverinament pot comportar una sanció de fins a 20.000 euros i, fins i tot, pot estar castigat amb pena de presó.

El Diari no ha publicat les imatges de la gata enverinada per ser contingut altament sensible, ja que en elles es podia veure a l’animal mort brutalment afectat per alguna classe de fort verí.

Comentarios
Multimedia Diari