Denuncien un home per portar cargols poma i crancs americans al Delta

En duia fins a 150 exemplars, que van ser destruïts in situ en presència de tots els interventors

19 mayo 2017 17:39 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil (Seprona) de Tortosa ha interceptat una persona a la localitat de Deltebre que transportava 150 exemplars de cargol poma i cranc americà, segons sembla per ser utilitzats com a esquer per pescar.

Els agents del Seprona han denunciat l'home per una infracció administrativa recollida al Reial Decret 1997/1995 sobre conservació i protecció d'hàbitats naturals i la fauna i flora silvestre, en estar en possessió d'espècies exòtiques invasores mancant d'autorització.

El cargol poma (Pomacea canaliculata) és una espècie molt invasora i nociva, procedeix d'Amèrica del Sud i està considerada una de les 100 espècies més perjudicials del món.

Es desplacen per l'aigua, fins i tot a contracorrent i tenen una gran capacitat de reproducció, per la qual cosa actualment tot l'hemidelta esquerre del Delta de l'Ebre es troba infestat per la plaga.

La plaga, que cada any destrossa importants zones de cultiu d'arròs de la zona, ha colonitzat ja 80 hectàrees del marge dret de l'Ebre.

En considerar les administracions implicades que l'expansió d'aquesta espècie pogués constituir una de les principals causes de la pèrdua de biodiversitat, principalment al Parc natural del Delta de l'Ebre, es van establir diversos operatius per controlar l'expansió d'aquesta plaga.

Després de tenir coneixement que aquests mol·luscos són utilitzats com a esquer per part de pescadors, es van establir diferents controls al litoral del Delta, i es van interceptar la setmana passada, a l'altura de la localitat de Deltebre, un vehicle el conductor del qual transportava 150 exemplars de cargol poma i cranc americà.

Per aquest motiu es va procedir a aixecar acta de denúncia i la confiscació dels mol·luscos. Tots els exemplars van ser destruïts in situ en presència de tots els interventors.

Comentarios
Multimedia Diari